Следвайте ни

Празниците „Светлина и надежда“ в Стария град продължават с артистични изненади

viber icon

Празникът на Рождество наближава, а екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ искрено желае да подари на пловдивчани незабравими мигове в света на изкуството и естетиката. Предстоящата седмица на декември е наситена с палитра от изненади:

На 9 декември в 17:00 ч. в Балабанова къща ще бъде дадено начало на тематична пред Коледна изложба. Талантливите ученици от специалност "Иконопис" на Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" , с ръководител зограф Траян Добрев, ще ви отведат в света на библейските образи и сюжети. Ще бъдат представени икони, алафранги и декоративни композиции - интерпретации на фрагменти от възрожденска къща от Стария град.

На 10 декември в 18:00 ч. в Малка базилика ще се слеете с артистичните виждания на проф. Стефан Лютаков - скулптура и Николай Минчев - фотография, в техните „Успоредни светове“.

На 11 декември в 18:00 ч. в Балабанова къща ще попаднете в приказния цветен свят на Тони Пранджева и нейната художествена керамика.

На 12 декември в 14:00 ч. в къща Хиндлиян Феята на думите ще ни срещне с писателката Мария Колюшева, за да се запознаем с нейните книги за деца и заедно да сътворим Коледната приказка на Стария град.

На 12 декември в 17:00 ч. в къща Клианти ще бъде представена експозицията „В духа на Коледа“ на студенти специалност „ Графичен дизайн и фотография“ при АМТИИ.

Краят на седмицата – 14 и 15 декември, е запазена за децата. Тях ги очакват от 11:00 до 15:00 ч. в къща Клианти, за да им разкажат какво са софитите и за да се забавляват заедно с експертите от Национален институт по недвижимо културно наследство. 

Маратонът от събития е мястото за всички, които са любознателни и обичат Стария град! ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?