71

Празниците подраняват с "Марица Коледа"

Далеч преди Рождество, но рамо до рамо с всякакви черни петъци, понеделници и вторници,  днес с броя на вестника излиза и пъстрото списание "Марица Коледа", пълно с интересни празнични идеи и предложения. Очакват ви интересни герои с вълнуващи занимания. ТВ водещата Христина Христова ще обърне гръб на сутрешния блок на БНТ и ще открехне леко вратата на семейния живот, за да разкаже как празнува имения си ден на Коледа. Карина и Антон отглеждат щастливи елхички, които изпращат по празниците да стоплят домовете на семейства, а след това ги приемат обратно и се грижат за тях с цялата си обич, за да ги подготвят за следващото им гостуване. Много са и онези, които едновременно работят и празнуват. За някои от тях - спешните медици, пожарникарите, полицаите и журналистите, ще прочетете в изданието.

Ако си мислите, че да си Дядо Коледа в Австралия не е лека работа, жестоко грешите. Десислава Георгиева ще ви докаже, че Добрият старец раздава подаръци по бански на плажа, въоръжен със слънцезащитен крем. След конкурсите за красота и участието си в "Черешката на тортата" Мисис Европа Манита Вартан вече се изявява и на писателското поприще с кулинарния си алманах с любими арменски рецепти, в част от които ще ни потопи. Изпод талантливите ръце на майсторката Виктория ще излязат чудесни коледни творения, а треньорката Мария Аспарухова ще ни посочи как да бъдем във форма преди, по време на и след празниците.

И накрая нещо специално - известният куизмастър Стефан Лозанов слага бялата брада и червения кожух, за да ви зададе пет въпроса с коледна тематика. Включете се в нашия празничен куиз, като ни изпратите своите отговори на имейл: [email protected] до 5 декември.

Един от всички вярно отговорили на петте въпроса ще получи голямата награда - дървена 3D карта на България от Gravirano explore. Ако има няколко участници с верни отговори, ще изтеглим жребий, за да разберем кой ще е късметлията. Чрез томбола ще бъдат определени и победителите, които са дали по-малко верни отговори. Те ще получат: 2 мемори възглавници от Дуситекс, вечеря за двама в ресторант Торро Гранде и бутилка вино F2F (за участници, навършили 18 години).

Верните отговори и всички спечелили ще бъдат обявени на 8 декември в публикация във вестника и сайта на "Марица". А наградите ще може да получите лично в редакцията на медията в Пловдив.

Пожелаваме ви успех и с нетърпение очакваме на посочения имейл вашите отговори (и не забравяйте да напишете имената си и телефон за връзка) на следните въпроси:

1. От коя страна произлиза обичаят децата да окачват в нощта на Коледа чорапите си около огнището, за да намерят вътре подаръците си?

2. В Аржентина е обичай в коледната нощ да се облича розово бельо, в Боливия - яркожълто, а какво бельо предпочитат италианците?

3. На празничната нидерландска трапеза се поднасят топли понички със стафиди, в Англия всяка домакиня приготвя коледен пудинг, австрийците правят известния щрудел, в Испания задължително се сервира грозде, a в Словакия е задължително да има......

4. По време на коледните празници в Беларус неомъжените жени играят игри, за да видят бъдещето си - коя от тях ще се омъжи през новата година. В една от забавите пред всяка жена се поставя купчина царевица, а ролята на "оракула" се играе от......?

5. В една англоезична карикатура Дядо Коледа държи игла в ръката си, а отдолу е написан леко модифициран традиционен поздрав, който е почти неразличим от оригинала. Кой човек, роден в средата на 19. век, също е изобразен в тази карикатура?

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
avaraus

avaraus

28.11.2023 | 09:23

Как мога да получа този брой във Варна?

Отговори
1 0
Катерина - Марица

Катерина - Марица

28.11.2023 | 11:00

Здравейте, Ако изпратите адрес на редакционния мейл, ще ви изпратим брой от изданието. Весели празници!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?