Следвайте ни

Правят кът за отдих до спортно игрище

viber icon

В момента се работи по най-сериозната и финална намеса в градска среда в рамките на проекта „Изграждаме заедно: Да се учим от "Столипиново”. Тя е до новото спортно игрище на ул. „Крайна”, където „Ателие 3” работи вече месец за облагородяване на средата. В работилници през уикендите се включват доброволци и хора от квартала.

„След осигуряване на всички необходими разрешителни там започна работа по изграждането на места за сядане, навес и други структури, които да се използват за игра и отдих. През месец октомври ще бъдат и завършени. До решението за всички дейности се стигна след провеждане на множество уъркшопи на място, допитване до хората от квартала и др. Работилниците се водят от партньорите от Ателие 3, както и местни майстори, занимаващи се с дърво- и металообработка.

На същото място между 18 и 21 септември Майк Ронц, автор на концепцията, и Анна Кокаланова проведоха уъркшоп, в който деца от квартала се включиха в реставрирането на катерушките до спортното игрище и създаването на прости мебели от дърво. Галерия със снимки ще бъде качена в следващите дни на сайта на проекта, където можете да следите и за актуална информация. Именно на сайта на проекта ще поместим и обзор на всички дейности по проекта, когато те приключат”, увериха от Гьоте институт.


Междувременно изчезна Кътът за срещи, който бе направен по проекта на ул. „Герлово” с пейки и маса от стара врата. От организацията увериха, че те продължават да се използват от хората в квартала и вече са „заживели” свой живот. „Именно жителите са ги преместили (без наше знание или отговорност) на други по-подходящи според тях места в близост”, обясниха от организацията.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?