49
Следвайте ни

Пръскат срещу гризачи в цял Пловдив, вижте графика

viber icon

Втората за календарната 2021 г. канална дератизация стартира през октомври, съобщиха от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на Община Пловдив.

При благоприятни метеорологични условия в периода от 11 до 19 октомври включително, специализираните екипи към ОП "Дезинфекционна станция"-гр. Пловдив ще извършат зареждане на дъждоприемните  шахти  на територията на шестте административни района в гр. Пловдив с родентицид /препарат за борба срещу гризачи/.   

Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят по следния график :

-      Район „Централен“ - 11.10. /понеделник/ и 12.10.2021 г./вторник/

-      Район „Източен“  –  13.10.2021 г. /сряда/

-      Район „Северен“ -  14.10.2021 г.  /четвъртък/

-      Район „Тракия“– 15.10.2021 г.  /петък/

-     Район „Южен“ + кв. „Коматево“ - 18.10.2021 г. /понеделник/

-     Район „Западен“  + кв. „Прослав“ - 19.10.2021 г . /вторник/

Призоваваме пловдивчани да съдействат за успешното провеждане на мероприятието, като не паркират своите автомобили върху дъждоприемните  шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните, посочени в работния график.

Директна връзка на телефон 032/64 25 83 или на имейл адрес:  [email protected]

 

Важно е да се отбележи, че съгласно НАРЕДБА № 1  от 5 януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации, Физическите и юридическите лица, стопанисващи и ползващи обектите по чл. 1, т. 1 от наредбата, са длъжни да ги поддържат чисти, в добро санитарно-хигиенно състояние, с ниско ниво на проницаемост за вредителите и да осигуряват извършването на дезинфекции, дезинсекции и дератизации при поява на вредители и следи от присъствието им.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дейност

Дейност

08.10.2021 | 00:06

Всичко ще е ала бала, има пари за харчене сигурно. То много мероприятия се отчитат, за комари, кърлежи и други ама все нещо не е както трябва. Явно има фирми специално създадени да точат общинската хазна, дано да греша, но от много от дейностите както с почистването на шахтите резултат никакъв. За улица Филипово шахтите са в окаяно състояние и все се говори че има график за почистване, аз се уморих да се занимавам с тези неща. Излиза така че човек няма друга работа и е тръгнал да се занимава с обществени неща става смешно в очите на съседите, значи за тях човек без работа личното е над всичко.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?