71

ПП-ДБ ще дебнат за корупция в Пловдив, а ГЕРБ - как се харчат парите на Общината

Председателските места в 11-те постоянни комисии в новия Общински съвет в Пловдив бяха поделени на срещата, свикана от шефа на местния парламент Атанас Узунов. Но тепърва, на сесията на 23 ноември  ще се гласува съставът на комисиите, както и техните шефове.  За две от тях са предложени повече от една кандидатура за председател. 

„Разпределението мина справедливо, в дух на разбирателство и хармония. Когато не се прави на инат и не се върви на контра, се взимат разумни решения“, коментира за „Марица“ Йордан Илиев, избран отново за шеф на групата на ГЕРБ. 

Две ключови председателски места получава ГЕРБ – Слави Георгиев, който в миналия  мандат беше независим, а преди това съветник  от ВМРО, е номиниран за правна комисия, а Спас Шуманов, бивш директор на Летище Пловдив – по бюджет и финанси.  

Две комисии ще оглавява и втората по численост  група на ПП – ДБ – „Общинска собственост и стопански дейности“, за която е предложен Георги Рогачев. Владимир Славенски ще ръководи комисията за противодействие на корупцията. Той е втори мандат съветник, беше и председател на предизборен щаб на ПП - ДБ.

Владимир Кисьов, предприемач и няколко мандата съветник, ще оглавява комисия   „Екология и комунални дейности”по предложение на „Съединени за Пловдив“. За  здравеопазване и социални дейности обаче има трима кандидати – Георги Титюков, бивш  зам.-кмет, сега - шеф на групата „Съединени за Пловдив“, Веселка Христамян от ПП – ДБ и Аргир Аргиров от ГЕРБ. На сесията ще се решава кой ще е председател. 

Образование, наука, вероизповедание, етнически въпроси  в Общинския съвет ще завежда Ивайло Димов от ИТН.  Бившият общински съветник  Стефан Послийски, избран за нов мандат, е предложен от „Съединени за Пловдив“ за култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения.  

Засега  без  никакви обструкции председателско място в комисия   „Устройство на територията и жилищна политика”  е дадено на арх. Костадин Палазов от БСП, който беше кандидат за кмет на Пловдив.  За обществен ред и транспорт ще отговаря Симеон Петров от Възраждане. 

 Двама кандидати са номинирани  за младежки дейности и спорт – Ерол Садъков, бивш зам.-кмет в „Източен“, а на последните избори – кандидат за кмет на същия район от Браво, Пловдив, и Атанас Узунов, който три мандата беше шеф на тази комисия.  Издигането на Узунов обаче е странно, защото той е председател на целия Общински съвет и досега не е имало практика за съвместяване  на този пост с шефския на комисия. 

В състава на всички постоянни комисии ще участват и съветници от други групи, както е в Народно събрание. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Помачето  тотев

Помачето тотев

18.11.2023 | 14:56

ВМЕСТО В ЗАТВОРА ГРАЖДАНИНА ПОМАЧЕ ИВАН ТОТЕВ СЕ НАКИПРОЛ НАЙ ОТПРЕД

Отговори
3 3
oooo

oooo

18.11.2023 | 11:56

Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеет------- http://surl.li/nizs

Отговори
0 2
Попова

Попова

18.11.2023 | 11:27

По-прости хора надали живеят някъде другаде. Една Варна се отърва, София също, само ние ще продължаваме да търпим и страдаме.

Отговори
9 5
Майна

Майна

18.11.2023 | 12:13

Бохемите и хората с аристократичен дух напуснаха града още 1990 след победата на комунистите на първите избори.най-древния град сега се обитава от селяци кърджалии и пашмаклии. Никога Пловдив не е изглеждал толкова мизерен и разбит. Тръгнете по цялата главна и ще се убедите , че хубавото е само в спомените. Няма исветлина в тунела

Отговори
6 2
Попов

Попов

18.11.2023 | 13:02

Една София тотално се сгромоляса в дъното на ЗЛОТО с отрочето на офицерите от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

Отговори
6 3
Рей

Рей

18.11.2023 | 16:36

Това са предположения, тепърва ще видим дали ще се сгромоляса София. Скромното ми мнение е че слез Фандъкова от Самоков, това момче ще направи повече. Но ще видим, кой знае. Проблемът в Пловдив е, че 12 години гледаме само кражби и погром и пак заложихме на същото, което показва много ниско ниво на живеещите в този град.

Отговори
2 3
А ма,лесво-тролке,я не ни натрапвай собствената ти глупост,слепота и

А ма,лесво-тролке,я не ни натрапвай собствената ти глупост,слепота и

19.11.2023 | 19:34

Мал’оумие да вярваш на най-големите предатели и крадци в БГ-историята ПП”ПеПераст и Психопат”.И не говори в множествено число за собствения ти мисловен и душевен упадък,щом си шарлаанка като тях..и да приобщаваш и др.към лъжливите ти твърдения и опорки.Хайде,лъжите ви-на сбирките ви..там в ПП смешарника!

Отговори
1 1
Рей

Рей

18.11.2023 | 11:08

"Сговорни калугери и в петък блажат." Нещастен град е Пловдив. Но друго и не заслужава.

Отговори
9 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?