49

Повредени светофари предизвикаха хаос в "Кючук Париж"

Неработещи светофари предизвикаха днес хаос в трафика на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Димитър Талев”. Пешеходците се чудеха как да се разминат с постоянния поток от автомобили, а шофьорите се нервираха, че по-нахалните колеги пререждат, без да изчакват. 

Точно до кръстовището се изпълнява проектът за изграждане на Южен обходен колектор на ВиК – Пловдив, както „Марица” писа, и това допълнително усложнява обстановката. 

От Община Пловдив  обясниха, че при строително-монтажните дейности са прекъснати кабелите на светофарната уредба, които са били под асфалтовата настилка.” Аварийни групи на "Организация и контрол на транспорта" непрестанно са на обекта, за да се предотврати опасността от инциденти. Търсят се варианти за възможно най-бърз ремонт”, увериха от администрацията. 

Експертите от ОКТ  допълват, че светофарната уредба там е от 80-те години на миналия век и е наложително да се инвестира в изграждането на нова. От общинското предприятие предупреждават шофьорите да минават през кръстовището с повишено внимание и да спазват правилата за безопасност на движението. 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
То в този район всичко е от 90-те години на миналия век

То в този район всичко е от 90-те години на миналия век

24.01.2023 | 22:06

Мръсни гербаджийски кметове не построиха поне един булевард в район Южен. Мръсници. Петте булеварда в този район са само върху плановете на Пловдив и реално са едни тесни улици. Каква гавра с живущите в Южен. Язов къде си стига си крал. Квартал без булеварди и зеленина. Гербаджийски мръсници.

Отговори
6 0
Ред в Хаоса

Ред в Хаоса

24.01.2023 | 21:00

Бай Меси

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?