1553

Повече слънце над Пловдив днес, утре пак вали

Пролетта отново продължава да ни радва днес с хубавото време в цялата страна. В Пловдив ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър и максимална температура до 19 градуса.

В Пазарджик ще е същото, до 18 градуса. В Хасково се очаква променлива облачност, като максималната температура ще се покачи до 22 градуса. В Смолян облаците ще преобладават и ще си остане хладно - до 13 градуса. Но от утре пак ще започне да вали в тези райни.

Как ще е по останалата част на България?
Ще духа до умерен западен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°. Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. 

Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието. В София максималната температура ще е около 15°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север.

Над планините облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието облачността ще е променлива, но сутринта по северното крайбрежие ще е все още значителна и на отделни места ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат 15°-19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?