46

Потушиха огнената стихия в Душото, отвориха и движението в района

Пожарът, който лумна в ОУ "Души Хаджидеков" на ул. "Богомил" в Пловдив, е потушен. Това каза пред "Марица" директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. По думите му, унищожен е покривът, но ученическите стаи са непокътнати. "Разпоредих да не се облива безконтролно с вода, за да няма щети по кабинетите", каза Мангараков.

Благодарение на факта, че под покрива има бетонна плоча, пламъците не са успели да слязат по-надолу.

Пожарът бе напълно потушен за около 2 часа. Все още изгорялата дървесина тлее, температурата на покрива е изключително висока.

Част от огнеборците си тръгнаха, други остават на място. Полицията, която бе заградила периметър около учебното заведение и не пропускаше движение на коли и пешеходци, вдигна блокадата и вече се преминава.

Предстои да се извърши оглед на пораженията по сградата на "Души Хаджидеков". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тотал щета!

Тотал щета!

01.09.2022 | 13:57

Много е интересно след като са изсипали десетки тонове вода, какво става вътре със сградата и оборудването? Сигурно всичко е съсипано заради едно нехайство и безотговорност на всички от директора до строителния работник и пожарната, която периодично трябва да следи за пожарната безопастност на тези общественни сгради и да санкционира ако не се спазват! Не ми се мисли ако пожара себешв случил, когато училището е било пълно с деца!

Отговори
1 0
Родител

Родител

01.09.2022 | 15:08

Виновни са тези които са избирали фирмата за ремонта. Ясно е че подизпълнителите са извършвали дейността- както обикновено за жълти стотинки.

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.09.2022 | 13:47

иизгоряхте БАСТИОН на КУЛТУРАТА ЗНАНИЕТО ПРОСВЕТАТА

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?