Следвайте ни

Потоп в „Каменица“: Дупката в тръбата с размера на кокосов орех, до час пускат водата СНИМКИ

viber icon

Авариен екип на ВиК се поти над аварията на ул. „Подем“ 2 в пловдивския квартал „Каменица 2“, видя репортер на „Марица“. Половината улица е под вода, а работниците са изкопали огромна дупка, за да стигнат до проблема. 

Малко по-рано днес кабелджии пробивали под земята, за да прекарват кабели, когато машината им си променила траекторията, явно заради камък, и е ударила етернитова тръба. Екипът на ВиК пристигнал бързо на място и първата му работа била да спре водата, за да не се стича по улицата, след което е започнало изкопаване. Единият от работниците коментира пред „Марица“, че са успели да овладеят бързо положението. Показа с ръце, че дупката в тръбата е с размерите на кокосов орех. Очаква се да пристигне скоба, която да се наложи върху мястото на пробива и да се възобнови водоподаването към абонатите, които в момента са на сухо. Прогнозата е, че до час-час и половина това ще се случи. 


„Често се случва при строителни дейности да засегнат тръба и ние сме на ход. Но в случая и кабелджиите не са виновни, тъй като са изпълнявали всичко стриктно, но „къртицата“ е променила траекторията и е станала белята. Но работим бързо, за да имат хората вода“, коментира още работникът на ВиК.  

снимки: Франк Воща

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?