Следвайте ни

Поставят настилката по улиците в „Кършияка“ до Нова година

viber icon

Започва възстановяването на пътната настилка по част от улиците, включени в проекта за водния цикъл в район „Свеерен“ от вторник. Това съобщиха от общината след среща с изпълнителят „Европейски пътища“ АД. Както „Марица“ писа хората, живеещи в района, не спираха да негодуват, че са принудени месеци на ред да газят в кал и да дишат прах. В квартала около хотел „Санкт Петербург“ през пролетта започнаха да сменят старите водопровод и каназлизация. 

Тръбите на ул. „Полк. Дрангов” са подменени, изкопът е засипан с чакъл и пръст, но пътната настилка не беше възстановена до този понеделник. Най-накрая започна и изграждането на тротоарите и полагането на трошенокаменна настилка. След това ще бъдат положени основните пластове от битумизирана баластра и неплътен асфалт, за да може улиците да станат проходими при зимни условия. Плътният асфалтобетон ще бъде направен през пролетта веднага, след като температурите го позволяват, обясняват от общината.

Ремонтът във вторник продължава по ул. "Драгота" в отсечката между ул. "Полк. Дрангов" до ул. "Победа". Довършителни дейности ще има и по ул. "Полк. Дрангов" в участъка от ул. "Полк. Сава Муткуров" до ул. "Стефан Ботев", както и по ул. "Добротич" в участъка ул. "Полк. Дрангов" до ул. "Победа". Нова настилка ще се полага и на ул. „Сърнена гора“ в отсечката между ул. "Полк. Сава Муткуров" до бул. "България", както и по улиците в кв. “Захарна фабрика”.


От общината призовават гражданите да не паркират по улиците, по които се извършва възстановяване на настилката, за да не се възпрепятства и забавя работата на фирмата изпълнител, която е поела ангажимент новата настилка да бъде поставена до Нова година.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?