71
Следвайте ни

Посрещнахме вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан СНИМКИ

viber icon

Зам.-кметът Анести Тимчев посрещна в Пловдив официална делегация водена от вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан. 

Своята първа визита в Европа след избирането ѝ Во Тхи Ан Суан осъществява в България. Вицепрезидентът  първо посети София по покана на Румен Радев.

По време на посещението си в Пловдив виетнамският вицепрезидент посети забележителностите в Стария град, сред които Античен театър, къщите „Клианти" и „Хиндлиян“ и музейна аптека „Хипократ“. 

„Много се радвам, че отделяте време да посетите нашия град“, приветства виетнамския вицепрезидент Анести Тимчев. 

„За първи път съм в Пловдив, но съм слушала за вашия град. Вече 70 години Виетнам и България поддържат дипломатически отношения и тази история и връзка трябва да бъдат продължени. Надявам се, че днешната среща ще бъде повод за тяхното допълнително укрепване“, заяви Во Тхи Ан Суан. 

Тя остана впечатлена от туристическите атракции в Стария град и се поинтересува от това как общината успява да ги съхранява толкова добре. 

„Забелязвам, че всички музейни къщи са много добре съхранени. Във Виетнам също имаме много старинни обекти, с многовековна история, и бих се радвала да си сътрудничим с Община Пловдив като обменим опит относно поддръжката на такива комплекси“, коментира Во Тхи Ан Суан. 

По време на срещата зам.-кметът и вицепрезидентът обсъдиха и възможностите за разширяване на студентския обмен като вицепрезидентът заяви, че би било хубаво повече студенти от Виетнам да идват в България и Пловдив, защото тук има много авторитетни институти. 

Тя изрази желание да промотира качествата на Пловдив, за да може повече виетнамски граждани да видят историята на града.  

В края на визитата си вицепрезидентът Во Тхи Ан Суан връчи на Анести Тимчев специален подарък в знак на благодарност за оказаното гостоприемство. 

„Винаги можете да разчитате на гостоприемството на Пловдив и винаги сте добре дошли тук“, отбеляза Тимчев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Виентян

Виентян

27.10.2021 | 16:07

Тоя крадлив пенсионер Тимчев по добре да го пратите в протокола на общината. Да развежда и забавлява гостите на Пловдив като гид или аниматор. За друго не става

Отговори
2 2
kak'Сиика

kak'Сиика

27.10.2021 | 16:00

Виетнамски студенти може но да не се репчат като преди да не ги накачим пак по дърветата

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?