49

Посрещнахме 20 винени експерти от цял свят

Заместник-кметът по култура Пламен Панов посрещна 20 топ експерти, журналисти и специалисти по вината в Голямата епископска базилика на Филипопол.

Гостите са от Нидерландия, Унгария, Германия, Словения, Полша, Испания, Великобритания, Сърбия, Румъния, Австрия, Канада, градовете Ню Йорк, Чикаго и Сан Франциско от САЩ. 

Те са в България по покана на Българската асоциация на винените професионалисти. Визитата им включва посещение на утвърдени винарски райони в страната, на винарски изби, местни ресторанти и културни забележителности. 

Те са тук, защото тази година Пловдив спечели четвърто място в класацията за „Най-добра европейска дестинация“  и стана № 1 в категория „Най-добри винени дестинации в Европа“. 

Сред гостите има писатели за вино, винени публицисти, обучители и консултанти в сферата на виното, главни редактори на издания за вино, винен критик и журналисти, и съдии на конкурси. 

Те посетиха важни културно-исторически забележителности и винарски изби в регион Пловдив по програма, изготвена от отдел „Туризъм“.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?