Следвайте ни

Посрещнаха общинари с погача на бул. "Копривщица"

viber icon

Погача със златиста коричка поднесе  днес на общинарите и строители Вики Лазарова  по случай старта на благоустрояването в пространството между блоковете на бул. "Копривщица" № 38 - 68 и ул. "Прогрес".

"Отдавна чакаме и пред нашите блокове да стане чисто и приятно", каза Вики, като благодари на кмета на "Централен" Георги Стаменов и зам.-кмета на общината Пламен Райчев, че са осигурили средства за ремонт на тротоарите, подходи към блоковете , паркиране и озеленяване.  Жената допълни, че погача бяха поръчали и когато в същата зона са изградили детска и спортни площадки.

Неколцина възрастни обаче заподозряха, че ще има скандали между живеещите, тъй като след ремонта ще се карат за новите паркоместа. Упрекнаха, че на обекта са ангажирани две фирми, които пък щели да си прехвърлят отговорността една на друга.

Пламен Райчев и Георги Стаменов обясниха, че освен подмяна на настилките пред блоковете ще се оформят 90 паркоместа. Ремонтът се финансира от два източника, затова ще работят две фирми. Общината поема асфалтирането, което ще се извършва от фирма "Драгиев и ко" по договор, подписан през миналата година. Районното кметство  плаща от свой бюджет за  нови тротоари по договор с "Виделина".  Ще има добра координация и контрол, увери Стаменов. 


Благоустрояването  на занемареното междублоково пространство струва 260 000 лева и се очаква да бъде завършено до месец и половина.


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?