Следвайте ни

Последното пазаруване! Пловдивчани на лов за стоки преди локдауна ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани избраха дъждовния ден не за мързелуване, а за шопинг и тръгнаха на  лов за домашни потреби, ученически пособия и строителни материали.

Това е последната им възможност да си набавят нужните консумативи преди големите нехранителни вериги да затворят врати. През следващите 10 дни според заповедта на здравния министър д-р Костадин Ангелов те няма да приемат клиенти, а ще могат да изпълняват само онлайн поръчки. Това се отнася за всички магазини с търговска площ над 300 кв. м. Изключение правят само супермаркетите и местата, където се плащат сметки в търговските центрове. 

Затова в неделния ден пловдивчани излязоха на последен шопинг. Най-сериозен беше напливът пред Джъмбo, където се предлагат детски играчки, домашни потреби и куп други неща. И макар до касите да има хранителни стоки, те не успяха да минат между капките и да продължат дейността си.

Затова пловдивчани се възползваха в последния момент и извика опашки пред Джъмбо, но по-малки от тези по коледните празници. Въоръжени с празни колички, десетки обсадиха вратата на магазина, като на опашката се събираха около 40 души. Влизането ставаше бързо. Дистанция почти не се спазваше, но всички носеха маски. По-нетърпеливите обаче се отказваха да пазаруват при вида на събралата се тълпа. 

„Решихме да използваме последния ден преди затварянето, защото имахме необходими неща за пазаруване, тъй като банята ни е нова. Купила съм неща за банята – стелки, препарати за почистване и т.н“, каза Светлана Желязкова. Тя добави, че според нея не трябва да се затварят всички големи магазини. „Тези, които са от първа необходимост, трябва да останат отворени. Не говоря само за хранителни продукти, а за по-масова употреба. Например, тук има дезинфектанти, домашни потреби и т.н.“.

Други като Мария и дъщеря й пък бяха дошли за тетрадки. Казват, че макар учениците да са на онлайн обучение, те все още влизат в употреба. Не липсваха и ентусиасти дошли просто да потърсят великденска украса. 

Пред големите строителните магазини опашки така и не се извиха, но интерес от страна на пловдивчани не липсваше. Най-търсени бяха боите, лепилото за фаянс и мазилките. Други пък се оглеждаха за шкафове за баня. 

Голям наплив за моловете нямаше. Заради голямата търговска площ хората се разхождат свободно без да се блъскат, а пред тях няма опашки от чакащи.

На вратите на повечето търговски вериги е поставена табела, че ще бъдат затворени до 31 март. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Още ли ве кавуне

Още ли ве кавуне

22.03.2021 | 07:49

Във Мекица всички са шизофреници и неграмотни еврей За ПОСЛЕДНО трябва да бъдат наритани към Израел и там на воля ръсят шизофренията си и простотията си За ПОСЛЕДНО и ОКОНЧАТЕЛНО без да бъдат лекувани Те не подлежат на лечение Чичко Хитлер е пробвал.

Отговори
0 1
Има тук

Има тук

21.03.2021 | 23:01

Един шизофреник,който пише на еврейска тема,който е крайно време да се лекува и то сериозно!!!

Отговори
2 3
Епилог

Епилог

21.03.2021 | 19:07

Яница Мъстио еврейска виждаш ли колко е посещавано изпражнението ти Мирише като всяко еврейско изпражнение Хората минават и с отвръщение го подминават Защо превърнахте Марица в еврейска Мекица Защо Юди За тридесет сребърника ли от Шиши Бакшиши

Отговори
1 4
Бъди възпитана и иди на майната си

Бъди възпитана и иди на майната си

21.03.2021 | 17:03

Яница Що не фатиш да глътнеш за последно глътка Български въздух и не изчезнеш за последно от Българската земя да не я цапаш с изпражненията си За последно Моля те

Отговори
1 7
Колко простащина може да ви засипе еврейска

Колко простащина може да ви засипе еврейска

21.03.2021 | 16:32

Следва поредния еврейски миндил който ни съобщава пак за нещо последно Като че ли идва последния ден на света Другия еврейски миндил ни съобщава че за последно пием Ко дъ правиш Миндили бе Еврейски миндили и недоразвити амеби дори

Отговори
1 9
Пазар

Пазар

21.03.2021 | 16:18

Точно в големите обекти за нехранителни стоки клиентите спазват по-голяма дистанция,отколкото в хранителните, където е натискането за промоциите.

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?