1553
Следвайте ни

Последно: Асфалтират нов участък от бул. "Христо Ботев"

viber icon

Последни метри  от новата настилка  остават до окончателното завършване на ремонта  на северното платно на бул. „Христо Ботев“ между гарата и Коматевския надлез, видя репортерът на „Марица“.  

Строителите работиха  днес до 15 часа,  въпреки че е почивен ден,  продължават и в неделя.  

На булеварда се полага последен пласт асфалт, който „запечатва“ настилката.  Целта е да  издържа на натоварения  трафик и високи температури  в Пловдив през лятото.  

 Едновременно за преасфалтиране се подготвя още един участък от бул. „Христо Ботев“ – през автогара Юг.

 

Северното плато в тази отсечка  до светофарите вече е разделено  на два коридора, за да не се спира движението, когато тръгнат строителните машини.  В понеделник и тук започват да подменят настилката.

Колите се движат в една колона, което неизбежно ще предизвика отново големи задръствания.

„ Планираме в  сряда  да завършим участъка пред автогара Юг, а в четвъртък да приключим  работата изцяло на бул. „Христо Ботев“ от ул. „Кавала“ до Стоматологичен факултет“, каза техническият ръководител на обекта инж. Валентин  Алексиев. 

Няколко дни след продължителен тормоз в задръствания по бул. "Христо Ботев" се пътуваше  по-леко, но се вижда,  че ремонтът върви към края.

На отбивките към локалното платно също се полага нова настилка, както и в „ухото“ от бул. „Христо Ботев“ до „Копривщица - изток“, където сменят водопровода.

Булевардът е с нова маркировка в отсечката  покрай Младежкия хълм от Стоматологичен факултет до Коматевския възел. Хоризонтални пътни знаци са нанесени и върху новия асфалт на Коматевско шосе.  

Ремонтът на водопровод и пътната настилка се извършват от В и К – ЕООД.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?