Следвайте ни

Поръчката за ремонта на „Дондуковата градина“ влиза в КЗК

viber icon

Дългоочакваната реконструкция на „Дондуковата градина“ ще се забави заради жалба, подадена от един от кандидатите за обществената поръчка. Вчера пловдивската строителна компания „Запрянови 03“ е подала жалба срещу процедурата по избор на изпълнител, проведена от район „Централен“ в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Поръчката беше обявена още през септември миналата година като беше разделена на две обособени позиции с обща стойност близо 3,5 млн. лева без ДДС. Основната част от ремонтните дейности бяха по позиция 1 (на стойност малко над 3 млн. лева), за която имаше трима кандидати – „Запрянови 03“, обединението ДЗЗД "Пловдив XXI" (включващо „Парсек груп“ и „Еврорест 2002“) и „Ай Ди Ел“.

Две от офертите - на фирма  „Запрянови 03“ и на обединението ДЗЗД "Пловдив XXI" са отстранени заради несъответствия между предварително обявените условия за изпълнение в поръчката и подадените оферти. Така на 8 юни комисията към район „Централен“ избита единствената останала оферта на фирмата „Ай Ди Ел“.

КЗК ще има 14-дневен срок да се произнесе по съобразността на жалбата на „Запрянови 03“, което значи, че до края на месеца Комисията ще вземе решение дали да образува допълнителна проверка по Закона за обществени поръчки (ЗОП).

Един от най-старите паркове в Пловдив - Дондукова  градина, чакаше дълги години своето обновяване. Първоначалният проект, изготвен безвъзмездно от група ландшафтни архитекти и инженери, беше преработен и напълно завършен преди три години под егидата на райкмета Георги Стаменов, а през 2018-а получи одобрение от всички институции, включително и от НИНКН, след което от Община Пловдив издадоха и строително разрешение. До старта на реконструкцията обаче така и не се стигна.

Проектът включва ремонт на алеите, цялостна подмяна на осветлението, изграждане на отводнителна и поливна системи, озеленяване, монтаж на детски съоръжения.  Шадраваните на главната алея се премахват и на тяхно място ще бъдат засадени цветя и декоративни храсти. Голям фонтан е предвиден в центъра на площадчето. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?