1553

Понеделник пазар става паркинг за гостите на Стария град

Понеделник пазар да се премахне и на мястото на сергиите да се построи паркинг. Тази идея, лансирана на срещата за ограничаване на достъпа на коли в Стария град, ще се обсъжда като вариант от градската управа. 

„Мисля, че е възможно на това място да се изгради паркинг, като обаче се запази и част от пазара, за да не се ощетяват хората, които и сега купуват зеленчуци от това тържище. Предложението е интересно и трябва да се обсъди”, коментира кметът Здравко Димитров.

Търговците напоследък избягват да продават плодове и зеленчуци на Понеделник пазара, защото търсенето е много слабо. Дори и през активния летен сезон са заети  пет-шест маси за разлика от преди години, когато тържището пращеше по шевовете. Една от причините е, че няма къде да спреш с кола, за да напазаруваш, а втората е, че в Пловдив зарзават вече продават почти на всяко кьоше.

„Приходите  от Понеделник пазара са много слаби - около 1000 лева на месец. Подкрепям идеята за изграждане на паркинг и запазване на част от пазара, който да обслужва квартала. Ще го обсъдим с гражданите и ако има съгласие, сме готови да съдействаме”, коментира пред "Марица" Запрян Тодоров, директор на „Общински пазари”.

Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов даде за пример Стария град в Несебър, където на брега е изграден огромен паркинг и в резервата не се допускат коли. Както "Марица" писа вчера, ще се обсъжда и идеята на паркинга на ул. "4 януари" до Хуманитарна гимназия също да се отредят места, които да поемат част от автомобилите на резервата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
плвдивчанин

плвдивчанин

18.08.2022 | 10:38

ПАРКИНГ ДА НО САМО НА МЯСТОТО НА ДУПКАТА -ОСТАВЕТЕ ПАЗАРА ТО БЕЗДРУГО Е КАСТРИРАН МАКСИМАЛНО.ВИЖТЕ КАК СЕ ПРВИ ТВА В МАРБУРГ-ГЕРМАНИЯ -МНОГОЕТЖЕН ПАРКИНГ С АНАСНЬОР ВЪТРЕ КОЙТО КАЧВА ТУРИСТИ ДО ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ И ОТТАМ ПО ПОКРИТ МОСТ ПОПАДАТ В СТАРИЯ ГРАД ТАКА ЩЕ РЕШИТЕ ВЪПРОСА С ДОСТЪПА НА ХОРА В НЕРОНОСТОНО ПОЛОЖЕНИЕ ДО СТАРИ ГРАД И ЩЕ СТИМЛИРТЕ ТРИЗМА.ОТКЪДЕТО ЩЕ ДОДОТ ИСТИНСКИТ ДОХОДИ ЗА ОБЩИНАТА.

Отговори
7 3
Пловдивчанин

Пловдивчанин

18.08.2022 | 10:34

Тези общински диването не разбраха ли, че трафика трябва да се извади извън центъра. Всички предложения за паркинги в центъра да се игнорират.

Отговори
10 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

18.08.2022 | 10:31

Вместо да се мисли как да се развие Понеделник пазара, те мислят как да го закрият. Какво стана с буферните паркинги, ама нямало никой да отиде там, ами като се въведе ред и забрани за паркиране в центъра всеки ще паркира в буферните паркинги, ама останаха ли места за такива? Както е тръгнало няма да има и туристи в Пловдив, никой не иска да гледа бетон и презастрояване, шум и мръсотия.

Отговори
11 0
КАФА ОТ ПРОСТАЦИ

КАФА ОТ ПРОСТАЦИ

18.08.2022 | 09:55

ТОДОР ЧОНОВ Е Е ДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРО.СТАК ЩОМ ТОВА С КРЙБРЕЖНИЯ ПАРКИНГ В НЕСЕБЪР МУ Е ХАРЕСАЛО???.....КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КАЖЕШ....?? НА РОМАНТИЧНИЯ БРЯГ ЕДНО ОГРОМНО ЛА.ЙНО ОТ ДИМЯЩИ КОЛИ.... И ТОЯ ЩЕ МИ ГО ДАВА ЗА ПРИМЕР... ЕТО КАКВИ ПРО.СТАЦИ СМЕ НАВЪРТЯЛИ В ТАЯ ОБЩИНА.... МАЙ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТУК В УПРАВАТА ДА НЯМА ПОЛИТИЦИ А САМО ИНТЕЛИГЕНТИ АКО ЩЕТЕ ПЛОВДИВСКА БОХЕМА....ИМАМЕ И АРХИТЕКТИ И ИСТОРИЦИ И ЕТНОГРАФИ И ХУДОЖНИЦИ И АРТИСТИ И ОЩЕ И ОЩЕ КОИТО ДА ДАДАТ ОБЛИК НА ГРАДА А ТИЯ С ЦЪРВУЛИТЕ И ДИСАГИТЕ ЗА ПАРИ НА СЕЛО ДА ЯДАТ ДОМТИ С КОЛЦИ.. КАК РАЗСИПАХА ВСИЧКО ХУБАВО В ТОЯ ГРАД НЕ ОСТАНА ЕДИН СИМВОЛ.........ТАКА Е КАТО КЮВЛИИ СМЕ ОСТАВИЛИ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ..

Отговори
9 2
БИЛНИ МОЗЪЦИ

БИЛНИ МОЗЪЦИ

18.08.2022 | 09:28

ЗАЩО ТАМ ДА НЯМА РАБОТИЛНИЦИ СЪС СТАРИ ЗАНАЯТИ А?????????????ЗАЩО ДА НЯМА АРТ АТЕЛИЕТА .......ПРОСТАЦИ....И ЗАЩО ДА НЕ СИ Е ПАЗАРА ТАМ?!?!

Отговори
7 1
БУНТ....

БУНТ....

18.08.2022 | 09:27

ДА НЕ ИМ ПОЗВОЛИМ.............ОТ НАС ЗАВИСИ......ТОЙ ЗИКО Е ПРОС АМА И ТИЯ В ОБЩИНАТА СА ДАЖЕ ПОД НЕГОВОТО НИВО...

Отговори
9 2
БУНТ....

БУНТ....

18.08.2022 | 09:25

ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТАЯ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ............. АБЕ ТЕЗИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СТАВАТ С РЕФЕРЕНДУМИ С ДОПИТВАНЕ ДО ХОРАТА НА ПЛОВДИВ ДО ИСТИНСКИТЕ НЕ ДО СЕЛЯНДУРИТЕ В ОБЩИНАТА.... ГОСТИТЕ ЩЕ ПАРКИРАТ ИЗВЪН ГРАДА И ЩЕ ИДВАТ С МАРШРУТНИ КОЛИ ДО СТАРИЯ ГРАД КАКЪВ ПАРКИНГ КАКВИ ПРОСТОТИИ ... ЩОТО МАЛКО Е МРЪСЕН ВЪЗДУХА ТА НА ПЪПЪ НА ГРАДА ПАК ПАРКИНГ.... ТАКА ЩЕ СИ ОРГАНИЗИРАТЕ ДЕЙНОСТА ЩОТО ХЕМ ДА ДОКАРАТЕ ХОРАТА ДО ОБЕКТИТЕ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ ХЕМ ДА ЗАПАЗИМ ТРАФИКА В ГРАДА ХЕМ ДА Е УДОБНО И ЗА ГОСТИТЕ И ЗА ГРАЖДНИТЕ НА ПЛОВДИВ.... ПАК СТЕ НАМЕРИЛИ НЯКОЙ КРАДЕЦ ДА ПРАВИ ПАРИ БЕЗ ВЛОЖЕНИЯ.... НКАКЪМ ПАРКИНГ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ПАЗАРА...ТОВА Е ИСТОРИЯ ТОВА Е БИТ....КАКВИ ПРОСТОТИ СТЕ НАМИСЛИЛИ....ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ.... КАТО СЕ СЕТЯ КАК ЗА ПАРИ УНИЩОЖИХА КУЛАТА НА СЪЧМЕНАТ ФАБРИКА В КИЧУКА МИ ИДВА ДА ГИ ЗАРОВЯ ДО ЕДИН ОБЩИНАРИТЕ ....ТРИМОНА ГО ДАДОХА НА МАН.ГАЛИ... МАРКОВО ТЕПЕ НА ИЗПЕЧЕНИ КРАДЦИ...И СЕГА ПЪК ЩЕ ЗАКРИВАТ ПОНЕДЕЛНИК ПАЗАРА.... БУНТ...............

Отговори
9 1
"Новите Строители на Пловдив"

"Новите Строители на Пловдив"

18.08.2022 | 08:45

Ние сечем и наливаме бетон!

Отговори
11 1
Пловдив

Пловдив

18.08.2022 | 08:23

Дай на простия селянин власт и му гледай сейра.

Отговори
16 1
Пловдивчани

Пловдивчани

18.08.2022 | 08:19

Всичко стана паркинги и молове. Искате да премахнете места от едно време,които са си емблематични. По тези пазари сме пазарували кореняци пловдивчани поколения. Изобщо не е хубава идеята. Пак ауспуси,миризми,шум...а отсреща поликлиниката с болнична част,в която лежат хора.

Отговори
16 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?