49

Помощ! Стотици пътници бедстват на Централна гара в Пловдив

За извънредна ситуация на Централна гара в Пловдив алармираха пред "Марица" бедстващи хора от цялата страна. Възрастни, бебета и инвалиди чакат повече от 6 часа в 40-градусовата жега превоз до различни точки на България. Влакове обаче няма през целия ден.

През 20 минути от радиоуредбата съобщават, че влаковете закъсняват. Никой не ни казва кога ще ни извозят. Не можем да се приберем цял ден. Тук сме със съпругата ми, бебе на година и шест месеца и другото дете, което е със 100% инвалидност. Бяхме в Пловдив на изследвания", разтревожено разказа Димо Танев от Хасково.

По думите му в чакалнята на гарата са натъпкани стотици пасажери. Цари пълен хаос, всички са изнервени до краен предел. За противоепидемични мерки и дума не може да става.

"Търсим помощ. Звъняхме на 112, но ни обясниха, че случаят не е от техните компетенции. Отнякъде чухме, че причината за липсата на влакове са горските пожари. Трябва да се наложи някаква организация, защото е страшно", потресени са хората на гарата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Патил

Патил

23.07.2022 | 19:49

Препоръчвам на хората да запалят гарата... 600 000 души държавна администрация и един няма адекватен. Всички, които "съветват" да си хващали автобуси сте пълни отрепки. БДЖ носи отговорност за тези хора и това те да стигнат. Щом има пожар и гражданска защита носи отговорност. Всички ръководители, които си стоят под бюрото в момента са за уволнение и търсене на отговорност. Да имат късмета всички некадърници, някой от тия хора да му стане лошо и да се случи нещо. Като не важи закона на човека, важи закона на звяра. Ще има да ревете колко жестоки били хората, пък от вашата некадърност да страдат децата не е жестокост? Така ли?!

Отговори
6 1
Баба от Хасково

Баба от Хасково

23.07.2022 | 16:52

Стига с тези лъжливи новини!!

Отговори
1 2
Амбър

Амбър

23.07.2022 | 08:21

Имало рейсове, ами хората са си направили сметката в рейсовете не се пътува с намаление. Това, че станах ме такава държава, го дължим на това, че слушаме и гоним запада, по конкретно Америката, е скъпи съграждани така ще бъде искате Америка е пригответе се колкото по модерно, толкова по мизерно ще се живее. Честито

Отговори
5 2
Дедо Еконтий

Дедо Еконтий

22.07.2022 | 23:55

Ще оправи работата - Промяната продължава с БZП напред другаРЕ.

Отговори
7 1
Транспорт

Транспорт

22.07.2022 | 18:02

Не проумявам колко нерви и липса на съобразителност трябва да имаш,ча като до 1/2ч няма влак и никакво инфо за това,кога ще има,да не си хванеш дисагите и домочадието и да си тръгнеш с автобус,при това в тия жеги?

Отговори
5 14
Валарт,е сега да видим,п

Валарт,е сега да видим,п

22.07.2022 | 17:42

Е ,сега да видим,при екстерна ситуация,как ще.реагира.ДържаваТа.Хора бедстват бе Държавооооо...В Пловдив е адска.жега,дечица,жени,мъже...кво да правят хората...Ами кат няма влакове,има.рейсове бе..

Отговори
16 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?