Следвайте ни

Помните ли плажа край Марица на фондация "Едно"?

viber icon

Последният опит Пловдив да се сдобие с градски плаж по поречието на Марица е от 2015 година, когато Асен Асенов и оглавяваната от него фондация "Едно" получиха близо 40 хил. лева от Община Пловдив, за да реализират плаж до реката. 

Шумно рекламираната инициатива събуди носталгия у хиляди пловдивчани, които помнят предишните появи на обществени плажове по реката, а по-младите накара да мечтаят за мокри купони край водата. Още със самото откриване обаче стана ясно, че идеята е далеч от представите на местните жители. 

На около 80 кв. м организаторите бяха изсипали малко пясък директно върху тревните площи до брега. А "скъпият" басейн, който трябваше без вход да приема пловдивчани, освен че се оказа сглобяем, беше открит в търговската мрежа за малко над 1400 лева. Шезлонгите пък бяха едва половин дузина и не стигаха да поберат една по-солидна група. Като капак на всичко, макар солидната финансова подкрепа от местната власт, целият плаж беше брандиран с логата на популярни компании за алкохол и енергийни напитки. 

Сериозен интерес към плажа на Марица имаше само в първите летни дни на 2015 г., когато беше открит, а целият проект остави горчив вкус не само у гражданите на Пловдив, но и сред културната общественост. Сред противници на проекта бяха Йохан Девлетян (бивш дългогодишен шеф на Дирекция „Култура“ в Общината), Ирен Алексиева (режисьор в Драматичен театър Пловдив) и художникът Станимир Видев.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Петрови

Петрови

22.08.2021 | 17:41

От тези 40 000 лева - 35 000 са откраднати, нима не ви е ясно това. Управлението на Мамин след години ще се изучава като христоматиен пример за тотално облагодетелстване чрез власт и отклоняване на обществени ресурси. Няма друг кмет в Европа, който по време на управлението си да е построил огромен петзвезден хотел и ЦЯЛ квартал. Огромен квартал с частна пивоварна. Ако бяхме що-годе нормална държава отдавна той, мама Роза, братчето, Менда и всички крадци по тази верига да са вече зад решетките.

Отговори
5 0
333

333

22.08.2021 | 16:28

Асенчо и другарите от едно плюс някои от т. н. фондация добре по спечелиха от раздаването на държавни средства за тъпотии евро_йски

Отговори
6 0
Помним

Помним

22.08.2021 | 16:21

Да помним пълна порнография! А знаете ли какви пари отмъкнаха....за тоя цирк...за тая отврат... Разровете и дайте информация....

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?