Следвайте ни

Половин пловдивски квартал пак без ток, народът се пържи в жегата

viber icon

Десетки домакинства от пловдивския квартал „Смирненски“ за втора поредна вечер останаха без ток и на жега, сигнализира читател на „Марица“. И двете вечери лампите и климатиците са изгаснали малко след 21 часа.  Подаването на електричеството във вторник е било преустановено за малко повече от час.  "Да няма пак режим на тока и да не сме разбрали?", шегуват се по-възрастните пловдивчани и добавят: "тогава поне знаехме, че няма да има".

Заради спрелия ток и климатиците им не работят, а живеещите в района са принудени да търпят горещината. „Като спря климатика, градусите веднага започнаха да се покачват в стаята. Извадих термометъра на терасата - там показа 38 градуса. Токът само премигна за секунди. От тези токови удари ще ни изгорят уредите“, казва 30-годишен пловдивчанин. 

Мъжът опитал да се свържи с EVN по телефона, но безуспешно. Първата пречка била, че за да продължи разговорът, трябва да се въведе ИТН номерът на абоната. „Започнах да търся с фенерче сред платените сметки ИТН-то. Това е абсурдно – как се очаква да го помня наизуст или да го намеря без ток“, възмущава се пловдивчанинът.

След като все пак въвел ИТН-то, натиснал цифрата за свързване със сътрудник и тук отново останал изненадан. Вместо да се свърже със служител на EVN и да съобщи за проблема, чул звуково съобщение. То гласяло, че работното им време е до 17 часа и ако искат да подадат сигнал, да го направят по имейл. 

Спрелият ток пък възпрепятствал работата на Мартин. Той се труди в американски колцентър. Смяната му е от 15 до 0 часа. Заради коронавируса всички служители преминали на хоум офис. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Атом

Атом

04.08.2021 | 05:26

Да се пържи населението, защото позволиха да затворят 4 бр атомни централи чрез Миглена чугунова, която не харесва атоматъй като неграмотна!

Отговори
6 3
Всичко помним

Всичко помним

04.08.2021 | 05:37

То когато работеха тич 4 бр атомни самовара, точно тогава цяла България беше заприличала на дискотека - ток има, тука нема, и така! Разбира се, от изнасяната тогава еленергия червените Барони направиха добър бизнесфундамент за по-нататъшното си "капиталистическо" благосъстояние...

Отговори
3 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2021 | 01:01

кенр мафия

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2021 | 01:00

КЕВР мафия

Отговори
7 0
Смях...

Смях...

04.08.2021 | 00:46

Набрали телефона за проверка на сметка и чака да подаде сигнал за авария....глупаци. чудо голямо станало като няма ток. Светът се свърши.

Отговори
3 6
Нали

Нали

03.08.2021 | 23:06

България гори а Румен Радев се скри!

Отговори
5 11
7/8 и ще си паднала...

7/8 и ще си паднала...

03.08.2021 | 23:06

Хубаво е младите да се научат как се живееше по времето на зрелия социализъм. Режим 3-1 или 2-2...По-паметливите дедовци помнят.

Отговори
13 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?