49
Следвайте ни

Половин Пловдив се преброи онлайн, другите чакали посещение

viber icon

Жителите на близо половин Пловдив са се преброили онлайн, останалите са чакали домашно посещение. Малко над 48 % от пловдивчани са улеснили работата на преброителите, попълвайки анкетата електронно и предостявайки генерирания след успешен финал специален код. Това съобщи пред "Марица" Валентин Точев от Териториалното статистическо бюро - Юг, който отговаря за процеса по преброяване в Пловдивско. Очакванията обаче, предвид информационната кампания и постоянното напомняне от различни посоки, са били са доста по-висока активност през компютъра или телефона.  

В областта пък на онлайн преброяване са заложили едва 34,7 % от жителите. Там работата за преборителите е била доста по-интензивна. 

Точев поясни, че до края на следващата седмица ще се събират анкетните карти от всички служители, посещавали домовете на хората, след което ще започне обработка и обобщаване на резултатите. Процесът няма да приключи по-рано от средата на декември, посочи той. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?