49
Следвайте ни

Половин Пловдив излезе по улиците, синя зона е фул СНИМКИ

viber icon

Трудно се намират свободни места за паркиране в синя зона, установи репортер на „Марица“. Последният почивен ден изкара в центъра на Пловдив стотици хора. Магазините работят, кафенетата започнаха да се пълнят, след като мъглата се разсея и се появи слънце. Денят отново обещава да бъде не по януарски топъл. 

Паркирането в синя зона и днес е безплатно. Според общинската наредба шофьорите са освободени от 2 лева такса в празничните и почивните дни с изключение на събота. Близо 2000 места в центъра на града са включени в синя зона. 

Общинският паркинг, изграден на мястото на бившия ТЕЛК на ул. „4-ти януари“ до Хуманитарна гимназия, си остава чисто празен. Таксата за паркингите не е отменена и естествено всеки предпочита да спести някой и друг лев, като си намери безплатно място в синя зона.

 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Hristian

Hristian

03.01.2022 | 19:45

В София това е ежедневно.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?