4020

Полицията в Пловдив показа целия си блясък СНИМКИ

Полицията в Пловдив показа целия си блясък по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва днес. 

Служители от сектор „Пътна полиция“ проведоха открити беседи с граждани по темата за сигурността и правилното  поведение на пътя. За времето от 10 до 12 часа униформените бяха 
позиционирани с двата високоскоростни служебни автомобила „БМВ“ зад централните трибуни на Гребния канал. 


Всеки, който имаше интерес, научи  от пътните полицаи кои са най-честите причини за възникване на катастрофи, какви санкции се налагат на нарушителите и как полицията действа, за да осигури безопасността на участниците в движението. Със съдействието на Български червен кръст бяха представени основните методи да оказване на долекарска помощ на пострадал в катастрофа, а някои шофьори изпробваха очилата, които симулират дезориентацията и 
изкривяването на зрението при употреба на алкохол. 

С две инициативи днес се включиха и колегите им от Карлово. На едно от кръстовищата в  подбалканския град те отправиха към малчугани важни препоръки как да пресичат безопасно улицата, къде и с каква екипировка да карат велосипедите си. Оказа се, че повечето деца са запознати с основните правила за движение и ги изпълняват съвестно, заедно със своите родители и по-възрастни близки. 


С особен интерес момченцата и момиченцата разгледаха патрулния автомобил и оборудването, с което служителите на реда работят на терен.

Междувременно на изхода на Сопот, в посока село Анево, бе изграден  контролно пропускателен пункт, на който спрените шофьори получиха съвети за повишено внимание, дисциплина, толерантност и отговорност на пътя.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 8 оценки
3/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?