46

Полицията ще помага на пловдивчани да гласуват

Пловдивската полиция ще съдейства на пловдивчани да гласуват на предстоящия вот в неделя. От помощта могат да възползват тези, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

Административното обслужване на гишетата в сектор „Български документи за самоличност” и звената в 13-те районни управления на дирекцията ще издават удостоверения за гласуване, което става след подадено заявление за нова лична карта. В такъв случай ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо желаещите да гласуват лично да подадат искане в дните от 27 септември до 1 октомври включително, за времето от 8.30 ч. до 17.00 часа. В деня на изборите, 2 октомври, искания за удостоверения се приемат от 8.30 до 19.00 часа.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение маже да се издаде във всяко районно управление, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация, съобщават от полицията.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?