Следвайте ни

Полицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

viber icon

От утре стартира акция на пловдивската полиция “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. За периода на провеждането ѝ ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на по-рисковите училища, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите. 

Ще се извършва регулиране на движението на моторни превозни средства и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. В рамките на акцията попадат и дните от 23 до 29 септември, обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. 

Служители на областната дирекция ще отбележат дните с множество инициативи и уроци на открито, в които деца и родители ще бъдат активни участници.

Малко преди старта на всяка учебна година служителите от пътна и териториална полиция традиционно извършват проверки в районите на учебните заведения, включващи преглед на пътната маркировка и знаковото стопанство, осветлението и средствата за принудително намаляване на скоростта в училищните райони, на обезопасеността на входовете на учебните заведения и прилежащите им дворове. За констатираните недостатъци са предприети мерки за отстраняване на рисковете за сигурността на децата. В Пловдив са изготвени и изпратени до стопаните на пътя 164 сигнални писма, относно пътната сигнализация и маркировка около училища и детски градини, а конкретните предложение за подобряване на безопасността са 105 броя.  

Още от утре полицейското присъствие в районите около училищата ще бъде засилено. Изготвени са графици за осигурено дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище. Полицаите ще подпомагат безопасното движение и пресичане на децата и техните придружители. В тринадесетте районни управления в състава на Областната дирекция на МВР вече са набелязани и е в ход на изпълнение комплекс от организационни и превантивни мерки за осигуряване безопасността на децата.  

От пловдивската полиция припомнят, че предстоящата учебна година в условията на коронавирус ще е предизвикателство за всички и за пореден път призовават за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?