Следвайте ни

Полицията на крак заради днешното шествие на "Пловдив срещу омразата"

viber icon

Неформално сформирана група младежи организират днес от 17,30 ч. шествие в центъра на Пловдив, за да покажат подкрепата си към нападнатите на 27.09.2020 г. Тогава група младежи тормозиха и замеряха с яйца и брашно свои връстници в Цар-Сименовата градина с мотивите, че прочистват парка от хора с различна сексуална ориентация и хора, приличащи на такива. 

Организаторите на сегашното шествие, което ще премине през мястото на инцидента, осъждат всякакви форми на насилие и омраза, насочени към различните. По техни думи, жертва може да стане всеки- заради цвета на косата, дрехите, прическата.

Димитър Димитров, един от организаторите, коментира посланията, които иска да бъдат отправени: „Всеки може да се припознае по един или друг признак с потърпевшите. На всички тези хора искаме да кажем, че те не са нежелани в нашия град, че ние ги обичаме, ценим и подкрепяме. Всеки, който смята, че това не го засяга, нека се замисли – утре това може да са техни близки и познати, колеги, роднини, дори техните деца. Остро осъждаме и коментарите в медиите, че подобен род прояви са „нещо нормално“. Всяка форма на насилие оставя своите белези, а самото то е признак на сериозен проблем в обществото.“

Участниците се събират днес в 17:30 ч. пред сградата на общината, след което ще се придвижат до Виенския павилион в центъра на Цар-Симеоновата градина. Очаква се на мястото да има засилено полицейско присъствие. Организаторите коментират, че след като са  сформирали събитието, са получили подкрепата и на неправителствени организации, които се занимават с опазването на човешките права и борбата с дискриминацията. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?