3906

Полицията контролира с дрон феновете за дебюта на Колежа

Полицията в Пловдив предприема свръхмерки, за да осигури нормалното протичане на спортното събитие на годината - официалното откриване на Колежа и срещата между отборите на "Ботев" и "Левски". Една от тях е, че поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и дрон. Така при извършване на нарушение на закона, установените от записа лица ще понесат отговорност. 

Униформените няма да допускат до стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, носещи забранени предмети и вещи, както и посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. 

Футболната среща ще започне от 20 часа, като преди двубоя, от 15.30 до 17.30 часа, ще се състои концерт по повод официалното откриване на спортното съоръжение. Сцената ще бъде разположена зад южната трибуна (сектор Б).

Преди, по време и след футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени КПП-та в района на стадиона ще бъде извършвана щателна проверка на всички посетители, което може да доведе до допълнително забавяне. Входовете ще бъдат отворени от 17:30 часа. Малолетни и непълнолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Предлагането на алкохолни напитки в спортната зона в деня на футболната среща и до три часа след приключването ѝ ще бъде забранено. 

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на км 133 на АМ „Тракия“ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. „Димитър Ризов“, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев” – Пловдив“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г.

На паркинг зоната на спортното съоръжение ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени полицейски сили от Пловдив, други областни дирекции, СДВР и от жандармерийски звена. По улиците и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда ще бъдат взети незабавни мерки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?