Следвайте ни

Полицията глоби две фирми за непочистен сняг в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пловдивската полиция наложи санкции на две от фирмите, отговарящи за зимната поддръжка на пътя в Пловдив и региона. Съставени са четири акта.

След обилния снеговалеж на 13-ти срещу 14-ти февруари, служители на пловдивската полиция са предприели проверка за състоянието на пътната мрежа на територията на града и региона.

Констатирано е, че път II- 64 в участъка от с. Труд до с. Михилци не се поддържа в изправно състояние, като фирмата, която има задължение за зимна поддръжка на пътя и снегопочистването му, не е изпълнила задължението си да направи това, за което и е съставен акт на основание чл. 167 ал. 1 от ЗДвП.

При проверка е установено, че и републикански път III- 805 в участъка от с. Войсил до гр. Съединение не се поддържа в изправно състояние, като фирмата, имаща задължение за зимна поддръжка на пътя и снегопочистването му, не е изпълнила задължението си да го почисти, като за установеното административно нарушение също е наложена санкция на основание чл.167, ал.1 от ЗДвП.

Акт по същия член от закона е съставен и на фирмата, която е трябвало да изпълни ангажимент по снегопочистването на републикански път III- 642 в участъка от гр. Хисаря до с. Калояново.

Фирмата, която е ангажирана със снегопочистването на пътищата в областния град също не е изпълнила своя ангажимент, за което е взето административно отношение.

На длъжностните лица, които не са взели своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които с действията си могат да застрашат безопасността на движението, са наложени глоби.

Предвидената от законодателя санкция е в размер от 2000 лв. до 7000 лв.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?