Следвайте ни

Полицията атакува магазини в Пловдив, ледената пързалка работи на 50%

viber icon

Увеличават се полицейските екипи, които следят за спазване на противоепидемичните мерки в Пловдив. След като опашки се извиха пред магазин за подаръци, а вътре клиенти се струпаха на касите, от областния кризисен щаб предупредиха за по-строги мерки и санкции.

Единственото съоръжение, което в момента позволява събиране на повече хора, е откритата ледена пързалка в града, съобщава в репортаж БНТ.

На 2000 кв.м могат да сложат кънките не повече от 50% от обичайно позволените хора, т.е. приблизително 400 човека. И се пързалят без предпазни маски. Защитните средства са необходими само когато се ползва площадката за преобуване.

Там има и служители, които следят както за маските, така и за ползването на дезинфектанти. Засилени проверки има и в магазините, за да се предотврати струпването на хора.

"Кънките, когато се връщат, когато се съберат, те се дезинфекцират във фургона с озон", обясни управителят на пързалката Николай Денев.
Ледената пързалка в Пловдив остана сред малкото в работещ режим въпреки ограниченията, защото е достатъчно голяма и движението не позволява струпване и контакт, твърдят от институциите. "Аз мисля, че сме взели предостатъчно мерки по безопасността", твърди управителят.

В магазините обаче се стигна до непредвидени ситуации. След като снимки от опашките в голям хипермаркет за детски играчки и коледна украса обиколиха социалните мрежи, днес от Областния кризисен щаб в Пловдив разпоредиха масови проверки.

"Полицейско присъствие има. Вътре също казваха да се спазва дистанция, казваха постоянно", заяви клиент.

"Няма много хора, ама да ти кажа, чак толкова дистанция не се спазва, да ти кажа честно. До метър някъде да, ама не повече. До два метра няма", каза друг клиент.

След сигналите за нарушения вече е решено всеки делничен ден след 17.00 ч. и целодневно в събота и неделя полицейски екипи да дежурят пред входовете на големите магазини.

От Областния кризисен щаб са категорични, че засилените проверки ще продължат. На магазините-нарушители ще бъдат налагани актове и глоби, а при повторно нарушение на разпоредбите ще се затварят търговски обекти

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Галя

Галя

07.12.2020 | 18:38

Ей, беден народ. Нямат работа, нямат пари, а купуват само "жизненоважни" стоки. Управляващи, не разбрахте ли, че българинът не разбира от ограничения? Има една поговорка: "Похлупеното мляко котетата не го пият".

Отговори
2 0
Бах маа му

Бах маа му

07.12.2020 | 12:44

Полицията в атака? С какво,железни боксове? Имат опит. А кога ще атакува престъпници?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?