Следвайте ни

Полиция разчиства колите на рибарите по Марица, ще слагат бариери СНИМКИ

viber icon

Служителите на полиция подгониха тази сутрин рибарите, паркирали колите си точно до самото речно корито на Марица на територията на Пловдив.

"Защо до реката слизат камиони, а достъп за  леките автомобили е забранен? На кого пречим - от булеварда има път до водата, който би трябвало да ползват всички.  Хората са дошли да се разсеят и да си починат, но все се намира някой, който налага безсмислени забрани.  По-добре да вземат да контролират вандалите, които крадат, чупят, рушат и хвърлят боклуци край реката. Но тях няма кой да ги лови  и да наказва",  оплака се пред репортера  възрастен рибар,  хвърлил въдица до моста на бул. "Васил Априлов" до УХТ.  

Колите слизат по черен път, който води от булеварда към водата. Мъжът сподели, че няма как да паркира на улица или на паркинг, защото има болни крака.

Всяка година  община Пловдив издава заповед, с която забранява къпането и влизането на  автомобили в речното корито.  Забраната е въведена с наредбата, приета от Общинския съвет.

"Реката е защитена  територия  и  в речното корито имат право на достъп само специализирани автомобили, например, на ОП "Градини и паркове". Наблизо и от двете страни на Марица има достатъчно места за паркиране - както до ВИХВП /УХТ/, така и до "Лекси"., обясни кметът на  район "Централен" Георги Стаменов.

Полицаите затвориха отбивката към реката с предпазна лента.  Георги Стаменов допълни, че след като  Общинският съвет  одобри новия  бюджет, ще бъдат поставени бариери, за да могат да минават само обслужващи автомобили. 


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ivo

ivo

09.02.2021 | 12:27

И пак вечните оправдания.Болни крака.

Отговори
4 0
марица

марица

09.02.2021 | 11:16

крайно време беше

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?