Следвайте ни

Полиция пред магазина! Спокойно, пазят реда за празниците

viber icon

Пловдивската полиция ще бди за сигурността на гражданите в празничните и почивни дни. Ще гъмжи от униформени на обществените места около храмовете и големите търговски центрове,  като ще се следи за опазване на обществения ред и спазване на въведените противоепидемични мерки. 

Полицаи ще има също в районите на ж.п. гари и автогари, предвид масовото пътуване по празниците. Ще се извършват и проверки на сигнали, свързани с нарушения при провеждане на празничните мероприятия в града.  Засилен ще бъде и контролът на коли, осъществяващи дейност по инкасо в търговски вериги и обекти.

От полицията съобщават, че няма да бъдат допускани масови събирания на определени места и тържища, на които се продават домашни животни. 

Предвид, че почивните и празнични дни се характеризират и с интензивен трафик по пътищата от републиканската пътна мрежа и входно-изходните артерии,  при контрола и регулиране на движението са включени максимален брой униформени. Те регулират, подпомагат и контролират движението по АМ „Тракия“, всички пътни възли и входно-изходни артерии.  На 1, 2, 3 и 6 май ще бъдат проведени специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност“, като ще се включат териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси, както и пътищата между тях.

От полицията призовават гражданите при нужда да се обадят по най-бързия начин на тел. 112.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Kykyreq

Kykyreq

30.04.2021 | 18:35

Policiqta trqbva da gonqt bandugi ne da pazqt magazini

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?