49

Полицейският синдикат провежда национална конференция в Пловдив

IX-та Национална конференция на Синдикалната федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) стартира днес в Пловдив, като е планирано тя да продължи и през уикенда.

„Участват всички синдикални дружества на територията на цялата страна. Ще се набележат целите за развитие и приоритети на организацията през следващите 2 години, ще се изберат членовете на Управителния съвет на организацията за следващия мандат, както и ще се направи разбор на свършеното през изминалите 2 години.“, обясни пред "Марица" Георги Анастасов от Федеративната контролна комисия на синдиката.

Той допълни, че на форума представителите на всяко едно от дружествата ще  получи възможността да разкаже какво се случва в тяхната организация и да отбележи проблемите и предложенията за развитие на синдикалната дейност.

На въпрос как са преминали последните 2 години, Анастасов е категоричен, че е свършена много добра работа, която се вижда и на практика от всички. За него едно от най-положителните влияния на последния мандат е повишаването на заплатите във всички сектори на МВР. Въпреки това те ще продължават да работят, за да се променят много неща.

"Има повишение на заплатите, но като цяло те все още не ни удовлетворяват. Инфлацията е за всички и се вижда, че покупателната способност е доста занижена и то не само за служителите на МВР, а за всеки човек. Затова ще продължим да работим в тази насока, а и не само. Общо взето цялото министерство има нужда от реформа", коментира той. 

Дневният ред на конференцията през идните дни ще включва представяне на отчетите за изминалия мандат, изменения и допълнения на Устава на СФСМВР, насоки за развитие на синдикатаР, някои организационни въпроси, избор на Управителен съвет и Федеративна контролна комисия и приемане на бюджет за следващите 2 години.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?