Следвайте ни

Полицай на всеки метър за празника на Пловдив и честването на Съединението

viber icon

Значителен полицейски ресурс ще е на линия утре по повод празника на Пловдив и честването на Съединението на България. Униформените ще следят зорко за нарушители, както и за нормалното провеждане на всяко едно от събитията в празничната програма.

"От служителите на пловдивската дирекция на МВР са предприети всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в областния град и региона", увериха пред "Марица" от пловдивската полиция. 

Още рано сутринта униформените ще са на линия. Първата им задача ще бъде провеждането на 45-ти Международен мемориален маратон „Съединение“. Заради него в часовия интервал от 9.30 до 13.30 часа ще се забрани преминаването на коли по маршрут: влизане в гр. Пловдив – бул.“Васил Априлов“- моста на река Марица – наляво по бул.“Шести септември“ и финал на площад „Съединение“.

Междинен пробег „Съединение“ с дължина 2 км ще стартира около 10.10 часа пред ДКЦ 2 на бул.“Шести септември“ по маратонското трасе до площад „Съединение“. Междинен пробег „Триумф“ пък ще започне в 09.30 часа от кръстовището на бул.“Руски“ до площад „Съединение“. По тези две трасета също няма да може да се преминава. 

Вечерта пък полицията ще бди за сигурността по време на тържествената заря-проверка на площад „Съединение“. Тогава от 18.00 до 22.00 часа няма да се допускат никакви превозни средства по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Руски“.

На площада ще има изградени контролно-пропускателни пунктове, а служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани такива, които са под въздействието на алкохол или наркотици, и такива, които носят оръжие или други опасни предмети.

От полицията призовават шофьорите да минават по алтернативни маршрути, да изпълняват разпорежданията на униформените на терен, както и да проявят необходимото търпение за нормалното протичане на спортните мероприятия и тържествата от празничната програма в града под тепетата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Десен

Десен

05.09.2021 | 16:26

Един резидент беше освиркан в Пловдив, докато се опитваше да си чете словото за Съединението. Става дума за Първанов. Пловдив помни.

Отговори
2 0
Десен пич

Десен пич

05.09.2021 | 16:31

Освиркаха словото на Първанов в Пловдив, 2008 година.

Отговори
1 0
Мимето

Мимето

05.09.2021 | 12:53

Полицията е на крак - България празнува Съединение. хаха. Какъв празник, никога мамковината не е била толкова разделена. Пълен бардак! Айде закривайте и да се свършва.

Отговори
4 2
Десен

Десен

05.09.2021 | 16:27

Пазят Резидента.

Отговори
2 0
Нали

Нали

05.09.2021 | 11:15

Пазят Радев от народната любов! Някое хлапе ако му хвърли една пиратка и ще се насере! Това е срам, най-големият разединител на нацията да присъства на празника на Съединението! ИМПИЙЧМЪНТ!!!!!

Отговори
6 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?