Следвайте ни

Полицаи следят за реда в „Капана“ след 23 часа

viber icon

Постоянно полицейско присъствие ще има в квартал „Капана“ от страна на Общинска охрана и Общинска полиция, които ще следят за реда. Това стана ясно на срещата в администрацията на район „Централен“ между представители на живущите в квартала и собствениците на заведения. Арбитри на срещата бяха зам.-кметът по култура Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, началникът на Общинска полиция

Петнадесетината живущи, които в понеделник входираха подписка срещу шума и удълженото работно време на търговската дейност в „Капана“, поискаха няколко неща – от намаляване на работното време на баровете до 23:00 часа, през изземането на тротоарно право, до тотално изселване на бизнеса от зоната. 

Както знаете всяко заведение има тротоарно право от 3-4 метра пред фасадата си. Като са едно срещу друго, всяко с по 3-4 метра, не можем да минем по улиците. Monkey House е едно от заведенията, които създават най-много проблеми. Хора дори починаха от шума“, коментираха жителите на „Капана“.

Някои се оплакаха и от непредвиденото каране на мотокар от посетители на артистичната зона от миналия ден, случило се пред сградата на No Sense, макар „шофьорът“ да не е бил клиент на рок бара. Други твърдяха, че „Капана“ е бил много по-хубав преди проекта на Общината за съживяването му за Европейска столица на културата.

„Ние няма как да контролираме вандалите, които си правят каквото си искат. И ние искаме клиентите да са вътре в заведенията, а не по улицата. Правим нощни почиствания, направихме предложение и на главния архитект на града за направа на нови арт инсталации за озеленяване и премахване на висящите кабели от бивши мрежи. Със средствата, които вкарваме в квартала, го правим атрактивен и добавяме стойност към икономиката на Пловдив“, казаха на свой ред собствениците на кафенета. 

Те не желаят провокации и репресии от страна на живущите, както и субективно поставяне на всички под една шапка. Фоновият шум не идва само от музиката, но и от самите хора. Собствениците продължават да изискват да могат да работят удължено, вече се събира и подписка за същото. Също така ще спазват всички изисквания на закона и са готови да носят отговорност и да получат глоби и актове, ако се открият нарушения.

„Ще следим стриктно спазването на наредбите на Общината. Разрешаваме да се извършва търговска дейност след 23:00 часа, но ще има постоянни проверки на контролните органи и засилено полицейско присъствие във вечерните часове. В момента всяка вечер има по два патрула, които са денонощно на Малката Главна и „Капана“ – единият на Общинска охрана, другият на Общинска полиция. Сега ще го увеличим.“, коментира зам,-кмет по обществен ред Йордан Ставрев.

На финала няколко от живущите си размениха телефонните номера със собствениците на заведения, за да може да се реагира по-бързо и директно при проблем. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мозъче се иска

Мозъче се иска

30.07.2020 | 19:35

Репортер без бъдеще. Поредният простак, изявяващ се като репортер. Тези с изказванията за шума и починалия човек са малоуници, хора с провален живот, повредени, збъркани, измети, опадаци, които само вредят на земята и няма смисъл от тях - и в лично и в семейно отношение с невъзможност да бъдат поправени и да се видят с нещо хубаво и стойностно по какъвто и да е начин. Тези "хора" са дори без шанс и смисъл за опит за каквото и да е хубаво, измрели са отвътре. Секав опит за нещо стойноста няма смисъл, черни и повредени завинаги, няма ривърсинг тук. Такива могат да се помислят, че струват нещо или са над някой, само в групичката, с която се движуркат, които хора са същите измекяри като тях естествено- съответно нищо не струват във всяко отношение (да не си помислите противното, смях и подигравка сте). Визирам с точност тези, които киснат пред дюнера редовно и се имат за имащи някакво право над кварталчето Капана. Та, това, че такива измекяри са казали нещо, не означава репортерче, че трябва да цитираш малоумниците - или и ти си с такъв акъл? Бил умрял човек от шума?!?!? Да, има починал човек в квартала, но провери ли репортерче от какво и къде? Човекът е живял на ъгъла на улица Христо Дюкмеджиев и улица Златарска - нещо цитиранията и локациите не се връзват. Вика се факт чекинг, на преписването в университета не го ли прочете?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?