46

Покрив на детска ясла в "Централен" тече, спешно търсят пари

Няколко детски заведения в Пловдив  са в очакване на строители с надеждата, че ще се работи по време на  благоприятния летен период, в който много от децата са във ваканция. До този момент обаче няма информация, че строителните работи скоро ще започнат.

В две детски градини в район „Централен” ​. „Чучулига” и „Буратино” . трябва да започне изграждането на пристройки. Община Пловдив спечели финансиране  по програмата на МОН, напомни кметът на район „Централен” Георги Стаменов. В Община Пловдив бяха избрани изпълнители и вероятно подготвят проекти, тъй като обществените поръчки са възложени на инженеринг.  ДГ„Буратино” ще се разшири с две групи, ще се изгради и физкултурен салон. Пристройката на  ДГ „Чучулига” също е за две групи. 

Според Стаменов, след като се разширят тези две забавачки и се построи ДГ „Каменица”, проблемът с местата в района ще бъде решен.

Районният кмет е внесъл докладна в Общината за ремонт на покрива на детска ясла №18, която се намира до Университета  по хранителни технологии. Покривът прокапа и от РЗИ е дадено предписание течовете да се отстранят. Изключително  необходимо е през юли - август да се направи хидроизолация, счита Георги Стаменов.  

Санирането на детските ясли на ул. „Богомил” остава за догодина.  До този момент не е започнало и санирането на ДГ „Десислава” и ДГ „Еделвайс” в „Тракия”, за които Община Пловдив преди време беше спечелила финансиране по европейски проект.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?