71

Пожарникар №1 на Пловдив с награда от Областния управител

Шефът на пловдивската пожарна получи  плакет и благодарствен адрес от областния управител Ангел Стоев.


Признанието към комисар Георги Мангараков е за безупречното ръководство и лично участие при гасенето във всички рискови зони при овладяването и потушаването на пожарите, ликвидирането на последиците от възникналите големи пожари в Пловдивско през миналата година, също за организирането и координирането взаимодействието на звената на пожарната служба и структурите на местно самоуправление при справянето с най- голямата бедствие - наводнението в карловските села.


Освен това признанието е също за различните инициативи, състезания и открити уроци, с което се допринася за издигане престижа на професията "огнеборец".


В благодарствения адрес от о ладтния управител Ангел Стоев пише:


"Бих искал да отправя специални благодарности към вас лично и към всички служители на Регионалната дирекция за защитата на населението при кризисни ситуации. С цената на силна воля и професионализъм ежедневно предотвратявате и гасите пожари, извършвате аварийно-спасителни дейности, спасявате човешки животи, опазвате материални и културно-исторически ценности.


Глобалните климатични промени ежедневно ни сблъскват с природни катаклизми, които изискват незабавна и ефективна защита на хората и тяхното имущество. Вие винаги сте там, където е най-тежко, рискувайки живота си. Оценяваме високо действията ви по време на тежкото наводнение в района на Община Карлово. Благодарение на вашите усилия, на Българската армия и на доброволците, няма загинали, за което ви благодаря". 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
кършака

кършака

19.05.2023 | 09:44

няколко пъти бях свидетел като се запали имот собственост на общината респективно район северен на ул. панагюрище 5.....даже единия път подадах сигнал ...и какво става идват клатикурници от полицията от незнам си къде бърза помощ единствено пожарникарите идват и започват да действат...без да се бавят без да се чудят..... и преди да са свършили пожарникарите клатикурниците са си тръгнали.... момчета пожарникари големи сте достойни сте!!! само вие в системата трябва да получавате 24 заплати при пенсиониране а при напускане равностойност на годините на работа.....всички други магистрати и сополи като обикновени граждани...максимум 6 заплати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
2 0
респект !!!

респект !!!

19.05.2023 | 09:38

Браво това е най достойната професия в тази държава!!! да си пожарникар значи да си силен здрав отговорен и изключително подготвен всеотдаен професионалист!!!!!!!!!!!!!! тези хора тръгват срещу стихиите само със своята отговорност и всеотдаденост с едничка цел да спасяват...рискуват живота си при всяка операция!!!!! бъдете здрави ! Задължително заплатите и допълнителните придобивки трябва да са като на тези от наземния контрол в авиацията....този труд е висококвалифициран и изключително финансово подценен!!!!! нито админастрации нито полиция както се видя и магистрати в тази държава вършат нещо абсолютно безполезни твари..... бадете здрави пожарникари изпитвам респект към труда ви!!!!!

Отговори
3 0
П.Христакиев

П.Христакиев

19.05.2023 | 09:34

Мангарака е "пич". Такива като него трябва да се търсят, както Езоп е търсил с фенера. Успехи в работата и живота!

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?