Следвайте ни

Поискаха абонамет на пенсионерските клубове за „Марица“

viber icon

Поискаха абонамент на всички пенсионерски клубове в Пловдив за вестник „Марица“ по време на общественото обсъждане на Бюджет 2020. По думите на Нещерев миналата година клубовете в Пловдив получавали и „Марица“, и „24 часа“. Тази година обаче не било така. „Предлагам всички да бъдат абонирани за вестник „Марица“ – най-четеният вестник, от който научаваме много“, каза Нещерев. Кметът Здравко Димитров от своя страна обеща абонамент за „Марица“ и „24 часа“. Възрастният мъж пък даде на местната управа и още една тема за размисъл – градският транспорт за пенсионерите да е 8 лв., както е в столицата.

Божидар Попов пък смая участниците в дискусията, като заяви, че може да осигури на общината 1 млн. лв. Главният секретар на общината Ангелина Топчиева го прекъсна с покана за среща в общината.

Други пенсионери се отколниха от основната тема и задърпаха към тяхната градинка. Така се стигна до идеята общината да бъде първата, която да подпомогне изготвянето на Закон за възрастните хора, за който те се борели вече 7 години. „Айде вие да го обсъдите този закон и да дадете предложение на парламента да има закон и за тези, които са като мен на 93 години“, каза възрастен мъж.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?