Следвайте ни

Погром! Ето как изглежда игрище номер 5 след Hills of Rock

Две седмици след Hills of Rock легендарното игрище номер 5, на което първи стъпки във футбола са направили Георги Славков, Костадин Костадинов и Георги Димитров (Каубоя), тъне в мизерия.

Нито футболното игрище, нито пистата за бягане са пригодни за тренировки. Тревната настилка не е възстановена, а кал и локви посрещат пловдивчани още с прекрачването на вратата му.  До образуването на гьолове се е стигнало след вчерашния дъжд и факта, че игрището беше оставено разорано, вместо да бъде възстановено там, където има нанесени щети. Един от конусите, които се използват при тренировка, пък е счупен и стои зад футболната врата.

Макар да е направена уборка на терена, все още по земята се забелязват грозни останки от вилнелите фенове на рока. Вече 14 дни пропуснатите при почистването сламки пластмасови бутилки, дъски, найлон, счупено стъкло, стоят разхвърляни по игрището и скамейките. По терена се забелязват още картонени опаковки, в които рокаджиите са носели чашите с бира, както и един потник, който вероятно е бил съблечен в еуфорията и хвърлен. В близост до местата за сядане може да бъде намерен и счупен капак на кофа за боклук, а в малка пролука на дърво стоят забити няколко неизползвани брошури.

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?