Следвайте ни

Подсладиха с баклава кафето на толерантността

viber icon

С баклава и симид бяха почерпени участниците в традиционното "Кафе на толерантността",  което се проведе в Джумая джамия в Пловдив. Събитието се организира от Районното мюфтийство и Мюсюлманското настоятелство.

За първи път турската общност отправи покана за “Кафе на толерантността“ през 2015 г., по повод годишнината от вандалския акт над джамията в центъра на Пловдив. 

Като домакин на събитието главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи отново напомни за вековната традиция за мирното съжителство между различни етноси под тепетата.  Гостите бяха поздравени и от районния мюфтия Танер Вели.

Приветствие отправи също областният управител Дани Каназирева, а от името на кмета Здравко Димитров участниците бяха поздравени от зам.-кмета по културата Пламен Панов. 

За значението на мирното съжителство говори и турският консул Хюсеин Ергани, а кафето на толерантността пиха също шефът на Общинския съвет Александър Държиков и Светлозар Калев, председател на еврейската организация "Шалом" в Пловдив. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?