Следвайте ни

Подписват договора за голям ремонт на ул. „Даме Груев"

viber icon

 Десетки нови общински обекти чакат на старта за строителство. Пловдив скоро ще заприлича на още по-голяма строителна площадка, след като преди няколко месеца започна  изграждането на подлез "Модър - Царевец", а в район "Северен" се изпълнява проектът за воден цикъл.

Документите  за разширението и рехабилитация на ул. „Даме Груев” са  изрядни  и няма пречки да бъде подписан договор с изпълнителя, увери вчера пред "Марица"  ресорният зам.-кмет  Пламен Райчев. Той допълни, че е избрана и фирма за надзор. Ремонтът на стойност 7,5 млн. лева  с ДДС ще започне реално, след като се изготви и одобри работен проект от фирма „Парсек груп” ЕООД, на която се възлага задачата. Договорът ще бъде парафиран днес. 

Реконструкцията на една от най-натоварените улици в район „Южен” се чака от години, но едва в този кметски мандат най-после  бяха проведени процедурите и се стигна до сключване на договора за инженеринг. „Даме Груев”, която свързва бул. „Македония” и Кукленско шосе,  е в критично състояние ​- паважът е на вълни, улицата е тясна за интензивното движение, тротоарите са разбити, празните пространства покрай тях тънат в прах, а в дъждовете - в кал.

Управителят на "Парсек груп" Бончо Бонев увери, че максимално бързо ще подготвят  технически проект.  На ул. "Даме Груев" ще се сменя водопровод, ще се прекара кабелна мрежа, вместо паваж ще има асфалт, а пътното платно се разширява. Успоредно с това ще се обновят и тротоарите.  

Работим усилено по обектите, заложени в програмата на Общината, увери зам.-кметът Пламен Райчев. За модернизацията на Пречиствателната станция е издадено строително разрешение и се очаква през следващата седмица проектът да стартира. Реконструкцията ще се изпълнява от "Главболгарстрой".

Няколко обекта ще бъдат завършени тази година и сред тях са новите детски градини на бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Богомил”, втората сграда и спортната зала на СУ „Любен Каравелов”, Римски форум ​- север.  Предстои да започне изграждането на още едно  крило  на ДГ „Зорница” в „Южен” и на нова сграда на ДГ „Каменица”. Започваме  изпълнение на още много проекти -  ремонт и реконструкция в кв. „Гладно поле”, реставрация на археологическите комплекси Небет тепе и Източната порта, социалните жилища  на ул. „Владая”, подмяна на подземната инфраструктура на бул. „Дунав”, която е част от водния цикъл,  изброи Пламен Райчев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

слава на Партията

слава на Партията

11.06.2021 | 16:30

Пловдив от години прилича на строителна площадка. Дори по време на "Културна столица на Европа" . Мъдрият ни кмет Тотев от ГЕРБ ни накара да гледаме откриването газейки кал и мръсотии. Защото не можа да организира ремонтите по-рано. А и със скоростта, с която се действа, ремонтите направо се застъпват - докато свършат и започват пак. Важното е да се усвояват милионите народни пари. И то от правилните хора и фирми!

Отговори
0 1
Бето

Бето

11.06.2021 | 08:43

Предлагам да се преименува улицата на "Хвърчащото паве", а не на някакъв си спорно български революционер.

Отговори
3 3
анализатор

анализатор

11.06.2021 | 08:41

Да не направят ул. "Даме Груев" само както Мамин направи Коматевско шосе. Преди ремонта беше два пъти по-широко, а сега едва се разминават колите.

Отговори
6 3
Пешо

Пешо

11.06.2021 | 08:39

В града и без това е транспортен хаос, представям си какъв кошмар ни чака !

Отговори
2 3
от Рогошко

от Рогошко

11.06.2021 | 08:31

Рогошко тъне в прах от камионите и неасфалтираната пресечка на ПИМК. Въпреки че Марица е на 100-тина метра, не помня откога не е измивано. За ямите и разширението вече съм изгубил надежда...

Отговори
3 1
Цецо

Цецо

11.06.2021 | 08:05

а Рогошко шосе кога?

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?