Следвайте ни

Подписват договор за подлеза „Модър – Царевец”

viber icon

Договорът за строителството на транспортния подлез „Модър – Царевец” ще бъде подписан до края на юли. "Обществената поръчка с прогнозната цена 11,5 млн. лева е спечелена от пловдивската фирма „Драгиев и ко”, тръжната процедурата не е обжалвана и няма пречки  за избор на изпълнител", потвърди зам.-кметът на Община Пловдив Пламен  Райчев. 

Пламен Райчев

Поръчката е на инженеринг, което означава, че фирмата най-напред трябва да подготви технически проект на пътно-транспортното съоръжение под жп линията и разширението на ул. „Модър” до Коматевско шосе и ул. „Царевец” до бул. „Хаджи Димитър". Според заданието на общината и двете платна трябва да се удвоят.

Фирма „Драгиев и ко” е добре позната в Пловдив, включително като изпълнител на  знаковите обществени поръчки на общината.  Строителите реконструираха подлеза на ул. „Гладстон”, пл. „Централен”, бул. „Марица –юг” от Водна палата до Адата, пространството около Понеделник пазара, изградиха  площада пред Епископска базилика, ремонтираха ул. „Отец Паисий” и „Патриарх Евтимий”. Същата фирма  направи  пешеходната зона в „Капана” и реконструкцията на част от бул. „Васил Априлов”. 

Работният проект на подлеза трябва да е готов до края на тази година.

В търга са участвали още „ГБС – Пловдив” и „Парсек груп”. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пепе

Пепе

15.07.2020 | 09:57

Пенчев ,Пенчев , объркал си хапчетата преди да седнеш да пишеш глупости .Внимавай че може да се гътнеш .

Отговори
1 0
Пенчев

Пенчев

15.07.2020 | 03:00

Зикито действа точно като Маминия - много милиони на наша фирма за инжинеринг. Няма конкурс за проекти. Няма адекватни изисквания към качеството. Тая фирма направи подлеза на Гладстон плавателен, Васил Априлов се работи 3 години, стана по-тесен и също се наводнява, а за сагата с централния площад да не отваряме дума. Само дано някой ден скоростният влак да не излезе направо на Пещерско шосе.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?