2374

Подписват договор и за ремонт на Голямоконарско шосе

Община Пловдив може да подпише договор за разширение и ремонт на Голямоконарско шосе, за което още през миналата година държавата преведе първия транш в размер на 9 млн. лева.

На търга за избор на изпълнител е класирана фирма „ИСА – 2000” на Юлиан Инджов. Процедурата  беше обжалвана от „Парсек Груп”,  която също беше кандидат за обществена поръчка, но КЗК потвърди, че няма нарушения при класирането на участниците. Управителят на „Парсек Груп” Бончо Бонев заяви за „Марица”, че няма да оспорват решението на КЗК пред ВАС.

„Не искаме да пречим на града”, подчерта предприемачът. Новината е добра, защото споровете  пред ВАС продължават месеци, а понякога цяла година.

 Разширението на Голямоконарско шосе от бул. „Дунав” до разклона за Царацово струва  15 590 462 лева без ДДС  или 18, 5 млн. лева с включен данък. В офертата си от  „ИСА- 2000” са  посочили, че ще изпълнят поръчката за 659 календарни дни, тоест за две години. Преди време фирмата изгради второто платно на пътя Пловдив – Асеновград с две локални платна и кръгово кръстовище на Околовръстно шосе на изхода от Пловдив. 

Опитите на местната власт в Пловдив за удвояване на тясната входно - изходна артерия датират от преди десет години.

Същата компания "ИСА - 2000" спечели и обществена поръчка за ремонт на Рогошко шосе за близо 15 млн. лева със срок 533 дни. Документите  са внесени в Община Пловдив, но до този момент  договор не е подписан. Общината няма бюджет за тази година, не са изчислени дори и очакваните местни приходи за 2023 г. Не е ясна и капиталовата програма за пътната инфраструктура, за която не се осигурени средства по европейски програми. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пешо

Пешо

03.02.2023 | 09:24

Общината няма план за местните приходи и разходи за 2023 г. Общината няма капиталова програма за 2023 г. Общината няма Програма за управление на общинските имоти за 2023 г. Общината няма програма за управление на спортните имоти за 2023 год. Какво има тогава общината освен нов хотел на кмета?

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?