Следвайте ни

Подпалвачът на Тютюневите складове си търси покрив и работа

Любо продължава да твърди, че е лежал в затвора без вина

viber icon

Клошарят Любомир Данчев, който беше осъден за причиняването на пожара в Тютюневите складове в Пловдив излежа присъдата си, но на свобода му е по-тежко. Той вече няма къде да живее, след като изоставените помещения вече не съществуват.

В социалните мрежи се появи призив да се помогне на бездомника, за да намери работа и покрив. След 4 години в затвора Любо продължава да отрича, че има вина за унищожените от огъня сгради и причинените щети от над 11 милиона лева.

"Не, не се чувствам виновен, аз нямам никаква вина. Те, хората го знаят нямам никаква вина. Натопиха ме, ей така без нищо", казва Любомир Данчев пред БНТ.

Месец, след като е излязъл от затвора, Любо спи в градските паркове, но търси квартира за зимата.

"Поне един покрив, па другото ще се оправи само. Навън живея да, ама временно, щото като падне снегът", споделя Любомир Данчев.

Да се намери работа на Любо ще е трудно, но не невъзможно смята един от адвокатите, който пое защитата му безплатно преди години:

 "Има известни интелектуални дефицити, но е добронамерен, може да върши някаква дребна работа ... Така че тоя човек би могъл да си вади за парчето хляб със собствен труд", заяви адвокат Стефан Левашки.

"Сега гледам занапред да имам спокойствие, да не се ядосвам, да не треперя", казва Любомир Данчев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Уюйко Урдьо

Уюйко Урдьо

05.10.2020 | 07:42

Ми да пита в пожарната

Отговори
0 1
Промяна

Промяна

04.10.2020 | 17:05

Ясно е, че е невинен, всичко си беше нагласено. Имаме фалшива съдебна система, коримпирани партии и нагъл премиер.

Отговори
4 2
Мильо

Мильо

04.10.2020 | 16:42

Аве, тоя Любо не твърди, той казва истината! Бил е 4г в затвора невинен изтърпял е наказание за да се оправдаят истинските престъпници, които докараха Пловдив до фалит!

Отговори
4 2
Васко

Васко

04.10.2020 | 14:22

Ами този адвокат да му осигури работа като е толкова добронамерен или друг да му бере гайлето.

Отговори
3 2
Истината Санчо!

Истината Санчо!

04.10.2020 | 13:24

Мамения негодник и от тук излезе сух! След като издаде строителните разрешения и натопи за това бившия гл. архитект, който от притеснения се спомина! И за да излезе бандита сух трябваше да натопят някой! Използваха момента на отпуските, лято, мъртъв сезон и запалиха складовете, за да ги съборят и после застроя! Като видяха реакциите и протестите натопиха този клошар за да има виновен и да се прехвърли на него вината! Сега лекето вече е спокойно и даже се опитва да управлява отново тайно, през общинските съветници града! За тези му престъпни действия се очаква да си получи заслуженото! Ако не от мирския то от оня небесния съд, който забавя но не забравя!!!

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?