Следвайте ни

Подновяват на пожар лични карти в Пловдив две седмици преди изборите

МВР-Пловдив апелира: Не чакайте последния момент!

viber icon

Звената „Български документи за самоличност“ (БДС) в Пловдив подновяват на пожар лични карти две седмици преди изборите. До края на юни изтичат над 10 000 документа в града и региона, като гишетата в районните полицейски управления работят на пълни обороти. Това стана ясно от отговор на сектор БДС в Пловдив на официално запитване на „Марица“.  

„В дните до провеждане на изборите е създадена организация за ускорено издаване на лични карти, съобразно от законно установените срокове за съответната услуга. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9 юли, по искане на гражданите ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват, съгласно чл. 263, ал. 1 от Изборния кодекс“, съобщават от сектор „БДС“ за медията ни. 

От там напомнят, че за да бъде издадено удостоверението за изборния ден, гражданите трябва лично да подадат искане в най-близкото им районно. Това могат да направят от 08.30 до 17 часа в дните от 6 до 10 юли, а в деня на изборите – до 19 часа. Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване или подновяване на лична карта. 

„В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно управление, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес“, подчертават от сектор БДС пред „Марица“. 

Услугата за издаване на лична карта е достъпна и онлайн за хората, които притежават валиден електронен подпис. 

От сектор „Български документи за самоличност“ уверяват, че е създадена организация при струване на опашки от чакащи да се удължи работното време на гишетата така, че да не остане необслужен. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?