Следвайте ни

Подменят 40 000 шофьорски книжки В Пловдивско до края на годината

viber icon

До края на май изтича валидността на 11 300 лични карти, 9800 шофьорски книжки и 11 700 паспорта в Пловдивско, съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата.

Изтичащи до края на годината пък са общо 63 500 лични карти, 36 300 паспорта и 38 700 шофьорски книжки.

От полицията съветват да не се чака последния момент, а да се пристъпва към подмяна по-рано.

Припомняме, че жителите на града и региона имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи – лична карта, паспорт или книжка във всяко едно звената на БДС в 13-те районни полицейски управления.

Без значение от постоянния си адрес всеки  може да посети най- близкото до него районно управление, в което се намира паспортната служба.

Единствено ако искате да се възползвате от експресна услуга, задължително трябва да посетите звеното на улица „Волга“, уточняват от полицията.  

Всички звена работят без прекъсване от 08.30 до 17.30 часа, като при необходимост могат да преминат към удължено работно време.

За улеснение в най-натовареното звено в Първо РУ работи и трето гише за връчване на готовите документи.   

За издаване на лична карта и паспорт жителите на града и областта могат да се възползват и от онлайн услугата чрез   „Портал  за  електронни  административни  услуги" на МВР.

Българските граждани в чужбина могат да подават заявления за български лични документи без електронен подпис чрез сайта на МВР.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?