Следвайте ни

Подлезът на „Тримонциум“ грейва с икономично LED осветление

viber icon

Ново ефективно и икономично осветление ще има до няколко дни в един от най-оживените пешеходни  подлези в центъра на Пловдив.  В подземното съоръжение под бул. „Цар Борис III Обединител” срещу „Тримонциум”  вече са свалени старите осветителни тела. 

„На тяхно място монтираме 63 броя LED лампи”, съобщи директорът на „Общински пазари” Запрян Тодоров. 

Предприятието отскоро стопанисва няколко градски подлеза, сред които и  този срещу „Тримонциум”. В момента тук кипи ремонт. На фирмата изпълнител помагат и работниците от ОП „Градини и паркове”. Тяхната задача е да наредят плочки върху пясъчната основа на тротоара, който минава над подлеза около автобусната спирка. Преди това беше ремонтирана хидроизолацията и по тази причина се пренарежда настилката. 

„Вече няма да се получават течове в подлеза, а вечер, за да не се пречи на пешеходците, боядисваме стените”, обясни Запрян Тодоров.  

Ремонт започна от днес и в пешеходното пространство под бул. „Христо Ботев” срещу Централна гара.  Между ОП „Общински пазари” и избран изпълнител е подписан договор, на строителите е предоставено помещение за материали и е поставена задачата да измажат стените, които дълго време бяха покрити с прах. Бригадата трябва да възстанови стълбищата, на които част от стъпалата са с изронен бетон, да боядиса парапетите и да измие със силна  пароструйка мозайката на стълбищата. Преди това беше подменено осветлението. 

 

Ремонтът в двата подлеза струва малко над 30 000 лева.   Търговците в двата подлеза ще продължат да работят, за да могат техните семейства да имат доход, а общината - приходи в бюджета, категоричен е Запрян Тодоров.  Практиката показва, че пешеходните пространства, от които са махнати търговските обекти, се рушат, а и стават опасни. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?