1553

Подлезът „Модър - Царевец“ вече е на финалната права

Монтират пътни знаци и полагат последния асфалт

Подлезът "Модър-Царевец" вече е на финалната права. Строителите започнаха да монтират пътни знаци в участъка на ул. „Царевец“, а още в началото на март ще бъде положен и последен пласт асфалт. 

„Разчитаме на доброто време, за да завършим обекта навреме“, увери пред "Марица" инж. Цанко Драгиев, управител на фирмата „Драгиев и Ко“, която изпълнява обекта. Срокът, поставен на строителите от Община Пловдив, е до края на март.    

Ул. „Модър“ е разширена с още едно платно - от Коматевско шосе до жп линията покрай Транспортна болница. Новото трасе е с ширина 7 метра, колкото още една квартална улица, има велоалея, с разделителна ивица по средата, и тротоари от двете страни на улицата. Пътните знаци от тази страна на подлеза вече са поставени.

С две платна е и ул. „Царевец“ до бул. „Хаджи Димитър“, както е предвидено по договора. Откъм  „Царевец“ са изградени обръщалото пред жп линията, локалните платна, широки по 5 метра, за да може да се прави обратен завой и да има транспортна връзка с УМБАЛ „Каспела“ и от източната страна с ул. „София“.  Велоалеите са от двете страни на улицата и са еднопосочни, с ширина по един метър, защото нямаше достатъчно пространство за по-големи. При бул. "Хаджи Димитър" те се събират в едно велотрасе. 

Монтирани са асансьори също от двете страни на подлеза, съоръженията са тествани и се очаква от Община Пловдив да бъде издадено разрешение за ползването им.

За да има нормален достъп към новия подлез, изпълнителите на Южен обходен колектор на ВиК-Пловдив трябва да прекарат тръбите през кръстовището на ул. „Царевец“ и „Солунска“, но те все още продължават да работят пред търговския център на бившия кмет Здравко Димитров.

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Някой

Някой

21.02.2024 | 17:46

2ра ГРЕБНА БАЗА !?

Отговори
3 1
Да питам: пешеходни пътеки за пресичане

Да питам: пешеходни пътеки за пресичане

21.02.2024 | 11:30

ще има ли? Ако да, то КОЛКО ще са? Че на Даме Груев е много зле положението макар "проектът" да глътна има-няма над 6 000 000 лв!!! А светофари ще има ли? А "Алея на пейките" ще има ли? Питам щото много ни хареса здравковата алея на пейките и искаме поне още една такава! Много релаксиращо ми действат тези пейки, подредени една до/срещу друга така съвършено геометрично, че буквално имам чувството, че съм Алиса в страната на чудесата! Какво да се прави, свикнахме на чудеса!

Отговори
0 3
Абе какъв е този търговски център на зико???

Абе какъв е този търговски център на зико???

21.02.2024 | 11:14

Я, дайте повече информация, че ме зачовърка. Знам за хотел на жена му. За ТЦ не знам. Ама той да НЕ е скачал като Стефка Костадинова на висок скок??? Е, ако е така, дайте да сметнем по подобие на формулата за Стефка, за 4 години мандат, колко квадратни метра апартамент му се полагат.

Отговори
2 3
1488

1488

21.02.2024 | 13:05

Точно тая сграда на зекича пречи да има кръгово. На запад ги отчуждават и бутат ама тука няма шанс :)

Отговори
7 0
Жоро

Жоро

21.02.2024 | 10:22

Само, че със затворения и тесен Александър Стамболийски ефекта е НУЛА. Поне да го бяха разширили със джобове за автобуси.

Отговори
9 1
Диди

Диди

22.02.2024 | 19:45

Номера е да се вземат парите, след пет години дори няма да е изметен от мрасотията. Колко по лесно бе да извадят релсите извън града.

Отговори
1 0
Smirnenski

Smirnenski

21.02.2024 | 08:58

За кой път една и съща статия ? А кажете за кръстовището на Царевец-Х.Димитър-Солунска , как ще е със светофари и ще затапи целия квартал понеже на екс кмета бат Зекич кооперацията пречила … Не че на запад нямаше да я бутнат за да оправят проблема но все пак ние сме тоолкова далече от запада …

Отговори
21 0
Депутат

Депутат

21.02.2024 | 08:25

За кой път е на финалната права?

Отговори
21 0
Царевец!

Царевец!

21.02.2024 | 08:21

Слава тебе годподи!Чу молитвите ни!Ноо да внимавамеее!Защото като минеш през пробива от другата страна си без изход и ефекта за трафика си остава!

Отговори
20 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?