Следвайте ни

Подкрепа от София за задържаните протестиращи в Пловдив

viber icon

Софиянци окупираха Съдебната палата в Пловдив, където след малко ще се разгледа жалбата на двамата задържани в четвъртък протестиращи - Даниел Михайлов и Валентин Караджов.

Те бяха откарани във Второ районно в града под тепетата, след като хвърлиха две яйца по сградата на Областната управа, когато пристигна министърът на здравеопазването.

Няколко часа по-късно задържаните се сдобих с наказания - по три денонощия в структурно звено на МВР.

Единият от задържаните - Валентин Караджов заяви пред "Марица" още на протеста в четвъртък, че е станал жертва на полицейски произвол. Униформен му нанесъл удари, счупил му телефона, след като отказал да го отключи. Изкарал си е медицинско, ще го представи на магистратите и се надява на справедливост.

В момента пред сградата на съда в Пловдив има над 30 протестиращи, които са тук, за да подкрепят двамата задържани за мятане на яйца и да чуят решението на магистратите.

 


Половината от събралите се са от столицата. Тук е и Настимир Ананиев, бивш председател на Комисията по транспорт в парламента и настоящ лидер на политическа партия. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тото

Тото

12.10.2020 | 15:42

Сега защо не хвърляте яйца бе ,ке,леши?Защото това не ви е София да се гаврите със символи и хора и да не ви закачат!В Пловдив ще ядете дървото!

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?