4020

Подгониха шофьори и кондуктори за измамата: Глобяват с по 300 лева за стари билети в рейса

Масово се налагат глоби по 300 лева на шофьори и кондуктори, които пробутват стари билети в градския транспорт в Пловдив. Проверките се извършват от екипи, в които участват служители на полицията и на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.


За крутата мярка, която се прилага за първи път, разказа за „Марица“ ресорният зам.-кмет в Община Пловдив  Савина Петкова. „Започнахме съвместни проверки заради многото сигнали от граждани, и има ефект. В последно време случаите с препродажба на билети намаляха“, твърди зам.-кметът.

Преди време стана ясно, че има изградена стройна схема за събиране от кошчетата за боклук на използвани билети. От всичко това фирмите превозвачи и Община Пловдив трупат загуби, а качеството на услугата продължава да разочарова гражданите. Това наложи и хайките срещу кондуктори и шофьори, които прибират левчета от повторно продадени билети.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ са изпратили предупреждение до превозвачите, които обслужват 29 градски линии, че рейсовете трябва да са оборудвани с изправни климатици заради по-високите температури. Идва летният период, а горещините вече започнаха. В последните два дни термометърът под тепетата мина 30 градуса.

Ако при проверката се установи, че в автобуса е като в пещ, също се налага глоба от 300 лева. Охлаждащата система се пуска в действие, когато термометърът се покачи до плюс 28 градуса. 

Голям 12-метров електрически автобус Iveco E-way ще бъде демонстриран днес на Колодрума, съобщиха още от Общината.  Местната власт вече две години се надява да получи финансиране за първите 20 електробуса. 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 13 оценки
4.3/5 от 13 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
КИЧУКА 1912

КИЧУКА 1912

16.04.2024 | 13:24

Ще продължавам да си връщам билетчетата при слизане

Отговори
7 9
Ахахаха

Ахахаха

16.04.2024 | 10:40

И сега "проверяващите" искам да ги видя на спирката, да разберат как се чака "градски" автобус минимум 45мин. и после "хвърчи" за 1ч. от квартала до центъра - радвайте се още дълги години на герберски кметове

Отговори
15 6
само от предна врата

само от предна врата

16.04.2024 | 10:17

Като накараха шофьорите да са и кондуктори, така им се пада! Алчността на собствениците на тези фирми ги докара до тоя хал!

Отговори
30 0
Истината е самата истина

Истината е самата истина

16.04.2024 | 09:08

Трябва да се въведат касови апарати мобилни в някои градове където има кондуктори това е въведено касов апарат вързан към НАП дата час на издаване на билета и така ще се избегне тази порочна практика да си издават стари и фалшиви билети защото има хора които ги връщат двама трима обикалят по кошовете обират стари билети и ги дават на кондукторите аз някое автобуси нарочно е сложени кошчета едни кутийки такива които служат за кошчета и някой път не ти пуска там билети и кондуктора минава обира ги и ги препродава после съответния курс на времето Тошков беше във вел билета да се къса на две а сега като гледам това го няма вече ако са въведе билета да се къса на две малко трудно ще се продаде наново

Отговори
21 1
Истината е самата истина

Истината е самата истина

16.04.2024 | 09:01

Малко не вярвам на това нещо защото все още продължават да ги продават и то най-вече сродните е в късните часове когато няма кой да минава да проверява трябва късните часове да минават да проверки трябва самия превозвач да се глобява и след това превозвача вече да прави каквото иска с персонала и хванат ли такъв шофьор трябва да бъде спрян автобуса от движение и шофьора арестувани наказания

Отговори
20 0
Един шофьор

Един шофьор

16.04.2024 | 08:46

Климатици ли , а едно време имаше едни руски ЛаЗ и ПаЗ и миришеше вътре на бензин.

Отговори
17 10
сега и преди

сега и преди

16.04.2024 | 10:09

А още по-преди и маше едни файтони, возеха от централна гара и миришеха на .... конски....

Отговори
19 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?