Следвайте ни

Подгониха електрическите тротинетки в Пловдив, нямали разрешително

viber icon

Нашествие на електрически тротинетки в Пловдив доведе до бърза реакция от градската управа. Оказа се, че ековозилата все още не могат да се ползват под тепетата.

"Фирмата, която ги стопанисва няма  разрешително за това, нито е представен и приет регламент за тяхното използване", обявиха от Община Пловдив.

Това е установила проверка на Пловдивския общински инспекторат, разпоредена от кмета Здравко Димитров. На 28 септември на имейла на общината е получено уведомително писмо за плановете на компанията за стартиране на дейност в града, без да са предприети някакви последващи административни стъпки за издаване на разрешителни, регламентиращи дейността на компанията.


“Пловдив има нужда от алтернативни и екологични методи на придвижване, ние подкрепяме този вид услуга и ще се радваме да я предоставим за ползване на пловдивчани, но правилата важат за всички и трябва да бъдат спазвани. Предстои среща с представители на фирмата, за да бъдат изяснен и техните намерения и обстоятелствата за незаконно предприетите от тях действия и да намерим решение”, коментира кметът Здравко Димитров.


Електрическите тротинетки вече са обичайна гледка в столицата, но там също дълго време уточняваха правилата за тяхното ползване след серия пътни инциденти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ани

Ани

04.10.2020 | 01:44

Ами нали трябва да се изкарва заплатата др. Прецидент и Деса Мерцедеса по 12000 лв. Малко му давали Бобокови и Божков ( на когото вярвал повече от колкото на прокуратурата ) . А сигурно онези от Грипените генерал Деси ги е похарчила по бутиците и фризьорите .

Отговори
1 3
Е-Скутер им казват по света, НЕ "Електрически тротинетки"

Е-Скутер им казват по света, НЕ "Електрически тротинетки"

03.10.2020 | 18:16

Първо, много по-лесно се произнася ЕСКУТЕР вместо измисленото (19-ти век?) Електрическите тротинетки 2.Второ, лесно се вижда чрез Гугъла, че тъкмо този БЕБЕШКИ модел са СУБСТАНДАРТНИ, далеч под стандарта, с жалката батерийка на кормилцето. 3.Такава играчка по-изгодно е да си я купиш от ДетМага / интернета вместо да им плащаш на скубаческата фирмичка 4.Е-СКУТЕРА не може да се третира като МПС, нито като велосипед; бидейки пешеходско улеснение трябва да има достъп навсякъде, вкл. пешеходни зони, инак губи смисъл. 5.Будали винаги ще се намерят. 6.Хвала!

Отговори
5 3
ОБЩИНАТА Е НА КМЕТА

ОБЩИНАТА Е НА КМЕТА

03.10.2020 | 17:35

ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ВСЕКИ МЕСЕЦ--- ВСЯКА ГОДИНА

Отговори
8 4
Не платен десятък

Не платен десятък

03.10.2020 | 17:03

Как така ще правят бизнес без да се отчитат на Гепаджийте .

Отговори
15 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?